DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Formula-E

Piquet: Di Grassi tönkre akarta tenni a karrieremet

Nelson Piquet jr. és Lucas di Grassi sosem lesznek már barátok. A két brazil ellenségeskedése jó ideje tart már, de honnan ered ez a szembenállás? A jelek szerint egyiküket sem kell igazán félteni.

Nelson Piquet-vel kapcsolatban az autósport rajongóinak többnyire a háromszoros világbajnok brazil pilóta jut eszébe, aki kora egyik meghatározó versenyzőjének bizonyult és eredményesen vette fel a harcot többek között Senna, Prost, Lauda és Mansell ellen is. Fia, ifjabb Nelson Piquet nagy tehetségnek indult, de nem lett sikeres a száguldó cirkuszban, általában csak a szándékos szingapúri karambolját tudjuk felidézni.

A Formula-1-ben egyetlen dobogó jutott a fiatal brazilnak, ám a Formula-E-ben sokkal inkább megtalálta a számítását, a széria első évadjának bajnoka lett. Egyik nagy riválisa, a szintén brazil Lucas di Grassi, akivel már gokartban is vetélytársak voltak és ez folytatódott a Renault junior-programjában is.

Egyáltalán nincs jó viszonyban a két dél-amerikai, sőt, nem ritka a verbális és pályán történt, éles összecsapás sem köztük. A fiatalabbik Piquet a legkevésbé sem kedveli honfitársát. „Lucas állandóan kereste a lehetőséget, hogy tönkretegye a karrieremet” – nyilatkozta az egykori Renault-pilóta.

Di Grassi Buemivel (középen) és Piquet-vel (jobbra) sincs éppen barátságban


„Először elfoglaltam előle a helyet a Renault-nál, később pedig sikerült megnyernem a Formula-E első bajnoki címét. Hosszasan megpróbált tenni ez ellen, hogy valahogy kipateroljon a sorozatból. Hogy miért? Igazából nem tudom. Nem tudom, egyáltalán miért ennyire ellenséges” – tette hozzá a 32 éves brazil.

Di Grassi már a pályafutása befejezése utáni időszakra is gondol, riválisa pedig egyáltalán nincs meglepődve azon, hogy honfitársának nagyravágyó tervei vannak, az FIA elnöke szeretne lenni. „Lucas nagyon szeret a középpontban lenni, állandóan igényli a figyelmet, neki egészen elől kell állnia” – fogalmazott Nelsinho Piquet.

Gyaníthatóan vetélytársa azért reagálni fog erre a nyilatkozatra, de a viszony kettejük között ennyi év után már kevés eséllyel lehet valaha is baráti. Nem mondhatjuk, hogy állóvíz lenne a Formula-E, nemrég Daniel Abt, az Audi pilótája vádolta meg csalással az ellenfeleket, most ismét két élmenő találta meg egymást.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: