DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Formula-E

Buemi csalódott, legyőzték a gyári Renault-t

A bajnokságban már egyre előkelőbb helyen tanyázik Sebastien Buemi, ám mégis csalódott, hogy a gyári Renault alakulatot legyőzte a partnercsapat mindkét versenyzője. Az autója nem igazán jól működik.

Marrakesh-ben a dobogó második fokára léphetett fel, legutóbb, Santiagóban pedig harmadik helyen végzett a 2016-os bajnok, Sebastien Buemi. Nyugtalanítja, hogy állandóan visszatérő, vezethetőségi problémák lépnek fel az autójával, így némileg sikernek is tartja az újabb dobogós helyet.

A 29 éves svájci pilóta ezzel feljött a tabella negyedik pozíciójába. Chilében csak Renault-versenyzők állhattak dobogóra, bár az egykori Toro Rosso-pilótát nem teszi boldoggá, hogy a gyári támogatást élvező e.dams istállót a partnercsapat Techeetah mindkét autója legyőzte.

„Csalódott vagyok, hogy a partnercsapat mögött végeztünk. Ez is azt mutatja, hogy nem szabad leállnunk a kemény munkával, vissza kell térnünk az élre. El kell ismerni, hogy a Techeetah kitűnő munkát végzett, gratulálnunk kell nekik. Ez a Formula-E történetének első kettős győzelme, rá is szolgáltak” – ismerte el a rivális kiváló teljesítményét a svájci a Motorsport.com szaklapnak.

Buemi zsinórban másodszor állhatott dobogóra


Buemi rávilágított arra is, hogy versenyautója kezelhetősége hagyott kívánnivalót maga után. „Nem volt meg a megfelelő tempóm. Keményen kellett harcolnom, hogy visszaverjem Rosenqvist és Bird támadásait. A kanyarokban nem sikerült megfelelően munkára fogni az abroncsokat, ez minden körben sok időmbe és energiámba került”.

„Az első néhány körben igazán gyors voltam, de a második etapban ugyanaz a probléma ütötte fel fejét, mint Hong Kongban, amiről azt hittem, már megoldottuk. Rá kell jönnünk az okára, mert ez nagyon visszavet minket” – tette hozzá Buemi. Az e.dams az egyik legjobb csapat a Formula-E-ben, az eddigi három évad mindegyikében megnyerte a konstruktőri bajnokságot. Most azonban csak az ötödik helyen tanyázik, 45 pont lemaradással az élen álló Techeetah alakulata mögött.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: