DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Formula-E

Érthetetlen az Audi mélyrepülése

A Formula-E bajnoki címvédője, Lucas di Grassi négy futam után is pont nélkül áll. Csapata, az Audi Sport ABT pedig egyelőre képtelen magyarázatot adni a brazil autójának megbízhatatlanságára.

Nem sűrűn fordul elő ilyen pechsorozat bajnoki címvédővel az autósportok világában, mint amit idén Lucas di Grassi kénytelen átélni. Múlt hétvégén, Chilében zsinórban másodszor volt kénytelen kiállni a versenyből, de a korábbi hétvégéken sem sikerült egyetlen egységet sem szereznie.

Ezzel a brazil a tabella legvégén szerénykedik, a bajnoki cím után egészen biztosan nem ilyen folytatásról álmodott. Az Audi Sport ABT istálló főnöke, Allan McNish is elismerte a Motorsport.com szakoldalnak, hogy egyelőre tanácstalanok, mi okozza di Grassi autójának rendszeres meghibásodását, miközben csapattársánál, Daniel Abtnál nem jelentkeznek ezek a problémák.

„Teljesen össze vagyunk zavarodva, mivel ami itt nem működik, a garázs másik oldalán hiba nélkül fut. Őszintén megmondom, jelenleg fogalmam sincs, mi a magyarázata ennek. Nem tudom, ugyanaz a probléma lépett-e fel, mint Marrakeshben” – ismerte el McNish, hogy az Audi jelenleg alaposan bent van az erdőben.

Di Grassi egyelőre nem szerzett idén pontot


„Ez számunkra és Lucas számára is nagyon frusztráló. A srácok Marrakeshtől folyamatosan dolgoznak a megoldáson. Úgy véltük, megtaláltuk, aztán mégis pont nélkül kullogunk haza” – tette hozzá a skót egykori F1-es pilóta. A tempóval nincs különösebb baj az Audinál, a rajt után di Grassi folyamatosan tört előre, már a dobogós helyekért harcolt, amikor az autócsere után egyszer csak a második gép megállt alatta.

A 33 éves brazil célja most már leginkább az, hogy meglássa a kockás zászlót. „Egészen hihetetlen, mennyire megbízhatatlanok vagyunk e pillanatban. A tempónk megvan, de frusztráló, hogy zsinórban jönnek a problémák. Egyáltalán nem is gondolok a bajnoki címre most, csak arra, hogy tegyük rendbe az autót és végre befejezhessek egy versenyt, aztán harcolhatok majd a győzelmekért” – kesergett Lucas di Grassi.

„A csapat és a mérnökök dolga, hogy az autó hibáit kijavítsa, mert ha még el is kezdek a következő versenyeken pontokat szerezni, ha a versenyautóm nem megbízható, akkor lehetetlen a bajnoki címért küzdeni” – tette hozzá a brazil.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: