DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Formula-E

A Formula-E tíz éven belül megelőzi az F1-et?

A Virgin milliárdos tulajdonosa ezt jósolja: úgy érzi, az elektromos sorozat mutathatja az irányt a klímaváltozás elleni globális küzdelemben, ezért fontos a kormányok támogatása is.

A Virgin Group alapítójaként Richard Branson érintett a Formula-E-ben, hiszen a DS Virgin Racing a széria egyik élcsapatának számít. A milliárdos üzletember azonban nem csak ezért kedveli a bajnokságot: „A Formula-E rengeteget tett azért, hogy felhívja a figyelmet olyan dolgokra, mint például a klímaváltozás. Inspirálni tudjuk az embereket, legyenek azok akár rajongók, akár kormányzati tagok, hogy kivegyék a részüket a klímaváltozás elleni harcból. A csapatunk szeretné felgyorsítani azokat a kezdeményezéseket, amelyek segítenek elérni a Párizsi Klímaegyezmény céljait” – nyilatkozta Branson a kínai The Post hasábjain.

fe-ds-virgin-dppi-2017-1



„A Formula-E egy kiváló platform arra, hogy megmutassuk az új technológiákat az elektromos autókkal kapcsolatban. Egyúttal meg tudjuk mutatni, hogy az elektromos autók egyáltalán nem lassúak vagy unalmasak, hanem nagyszerűek és szórakoztatóak, emellett pedig fenntarthatók is” – vélekedett a 67 éves milliárdos.

Branson az évtized elején a Formula-1-ben is indított egy jóval sikeresebb istállót, így a száguldó cirkusz folyamataira is van némi rálátása. Úgy érzi, amennyiben az F1 nem változtat a jelenlegi irányon, a Formula-E pedig a jelenleginél is nagyobb támogatást élvez az országok kormányaitól, akkor utóbbi sorozat megelőzheti népszerűségben az előbbit:

„Hihetetlenül izgalmas, folyamatosan növekszik, minden egyes szezonban új projekteket vonz be” – mondta a Formula-E-ről. „Úgy vélem, ha a Formula-1 továbbra is abba az irányba fog haladni, amerre most, akkor tíz éven belül a Formula-E megelőzi. És ennek így is kell lennie, mert környezetbarát autókra van szükség a világban: meg kell szabadulni a környezetszennyező gépektől, és a Formula-E mutathatja az irányt ebben. Nagyon fontos, hogy a kormányok is támogassák ezt. Lesznek persze ennek előnyei és hátrányai, de minél többen állnak be mögé, annál jobb.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: