DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Formula-E

Rosberg szerepet vállalna a Formula-E-ben

A hétvégén kezdetét vette az elektromos széria újabb, negyedik szezonja. Egyre több márka érdekelődik a sorozat iránt, és Nico Rosberg is elismeri, nagy siker várhat rá a következő években.

Egyre több márka érdekelt az elektromos szériában, és idén a Mercedes és a Ferrari is jelezte, hogy részt vennének a Formula-E-ben. Számos ex F1-es pilóta is tagja a mezőnynek, így nyugodtan kijelenthetjük: a színvonal sem rossz. A Williamstől nemrég visszavonuló Felipe Massát is tárt karokkal várnák az elektromos sorozatban.

A Formula-E-ről Nico Rosberg is elismerően beszélt: „Elég sokat tudok a sorozatról, figyelemmel követem. Szerintem csodálatos és nagyszerű jövő vár rá. Nyitott vagyok rá, hogy segítsem a szériát. Alig várom, hogy megtudjam, mik a lehetőségek ezzel kapcsolatban, de mindenképp érdekel a dolog.”

A német pilóta szerint a széria remek úton halad a siker felé: „A Formula-E fején találta a szöget: ott tudják reklámozni a gyártók az elektromos autókat, és ez az, amiért garantáltan fényes jövő vár a sorozatra. Az emberek nézni fogják, és az biztos, hogy ez lesz a jövő technológiája.”

 rosberg-a-formula-e-rol-2017



„Sosem láttam még olyan technológiájú szériát, ami ennyire közel áll a hétköznapokhoz. Az autók versenyautókból mennek át utcai autókba, amiket az átlagember fog vezetni a jövőben” - folytatta Rosberg.

A 2016-os F1-es világbajnok a Formula-E főnökét is dícsérte: „Mint már mondtam, csodálatos és nagyszerű jövőt jósolok neki. Jó úton van a széria, és Alejandro is remek szakember, így jó irányba fogja vinni a Formula-E-t. A világ legjobb márkái harcolnak itt egymással, ami szintén remek dolog.”

„Én már végeztem ezzel. Nagyon izgalmas és kielégítő számomra az új életem, amit most építgetek” - zárta nyilatkozatát Rosberg azzal, hogy nem szeretne visszatérni a versenyzéshez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: