DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Formula-E

Toto Wolff is elismerően beszélt a Formula-E-ről

A Mercedes motorsport-igazgatója szerint ez nem csak a jövő, de három-négy év múlva már teljesen más lehet, abszolút előtérbe kerülhet - az ő terveikben is így szerepel.

A Mercedes és a Porsche beszállását követően egyre inkább felmerül a kérdés, hogy hogyan alakul a Formula-E jövője - vajon veszélyt jelent-e a Formula-1 trónjára, vagy kiegészítő sorozat lesz. Alejandro Agag, a széria promótere arról beszélt, hogy amerikai és japán gyártót is szeretne bevonni az elektromos sorozatba, sőt, az is felmerült, hogy jöhet az elektromos túraautózás is az FE-hétvégék kiegészítőjeként. 

Most a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff is elismerően beszélt a Formula-E versenyképességéről és potenciáljáról. "Nem lepődnék meg, ha három-négy-öt év múlva a Formula-E valami teljesen más lenne és mindannyian itt ülnénk a szobában, közben az FE-versenyekről beszélnénk. Szerintem fontos úgy gondolkodni, hogy a dolgok változnak" - nyilatkozta.

digrassi



"Az elektromosság felé való nyitás most zajlik, a Formula-E-ben használt technológia és az ilyen versenyzés még eléggé gyerekcipőben jár. De egy nagyon karizmatikus egyéniség viszi a sorozatot, aki mindennel szemben elérte, hogy a vezető német autómárkák mind beszálljanak" - beszélt dicsérően Agagról.

"Öt évvel ezelőtt egy Tesla nagyjából egy nagy akkumulátorral felszerelt Lotus Elise volt. Manapság már egy komoly szereplője az autópiacnak, a Formula-E pedig egy izgalmas dolog. Megvan a saját, városi karaktere. Teljesen más, mint a megszokott motorsportos események és a stratégiánkban az szerepel, hogy a Formula-1 mellett a Formula-E-ben is ott legyünk, tanuljunk" - magyarázta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: