DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Formula-E

Amerikai és japán gyártók jöhetnek a Formula-E-be

Az egyre inkább fellendülő elektromos sorozat promótere nem elégszik meg annyival, hogy vezető európai gyártók képviselik magukat, ennél is többet szeretne.

Egyre fényesebben ragyog a Formula-E csillaga, hiszen olyan nagy gyártók, mint a Renault, a BMW, az Audi, a Jaguar, a Mercedes és a Porsche is úgy döntött, hogy beszáll az elektromos sorozatba - utóbbi kettő újabb komoly szintlépést jelent a széria számára, igaz, majd csak 2019-től képviseltetik magukat. Alejandro Agag, a Formula-E promótere azonban nem elégszik meg ennyivel.

fe_1



"Remélem, hogy a japán gyártók is hamarosan megérkeznek" - mondta a Motorsportnak Agag. "Pletykákat én is hallottam, de megerősíteni egyelőre nem tudok semmit. Nagyon szeretnénk japán gyártót, minél előbb, mert számunka Japán egy kulcsfontosságú piac. Sőt, amerikai gyártót is szeretnénk, ha az is sikerül, nagyon jó helyzetben leszünk."

A Porsche érkezésével felröppent a pletyka, hogy a Toyota is otthagyná az LMP1-et és a Formula-E-re váltana, de Agag szerint nem nagyon beszéltek eddig a gyártóval, ő pedig nem akar túlzásokba esni. "Nem akarok túl sok gyártót invitálni a Formula-E-be, mert a többi sorozat megharagudhat rám" - mondta erről a témáról.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: