DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Formula-E

Csapatfőnök lehet Nico Rosberg

Felmerült, hogy a Mercedes F1-es világbajnoka komoly feladatot láthat el a gyártó 2018 végén induló Formula-E csapatánál.

A hét egyik fő híre, hogy a Mercedes 2018 végén kiszáll a DTM-ből és gyári csapattal érkezik meg a Formula-E-be - ehhez kapcsolódik a német Bildben megjelent fejtegetés, mely szerint az alakuló istálló főnöke a visszavonult Formula-1-es világbajnok, Nico Rosberg lehet.

rosberg-fos



A Bild szerint Rosberg már találkozott is Alejandro Agaggal, a Formula-E promóterével Monacóban és bár konkrét részletek nem derültek ki a megbeszélésről, az biztos, hogy a német expilótát érdekli a sorozat - kifejezetten kedveli az elektromos autózást, ráadásul az ő nevével és arcával a Formula-E is nagyon jól járna.

Rosberg azt is egyértelművé tette már, hogy vannak csapatfőnöki ambíciói, a Mercedesnél pedig továbbra is alkalmazásban van - ez is táptalajt adott a Bild cikkének. Még egy adalék: amennyiben megvalósul az elképzelés, Alain Prost után ő lehet a Formula-E második olyan csapatvezője, aki pilótaként világbajnok lett a Formula-1-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: