DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Formula-E

Bird hatalmas formában: győzelem után pole New Yorkban

Továbbra is a DS Virginről szól a New York ePrix hétvégéje, hiszen a szombaton győzelmet szerző Sam Bird a vasárnapi futamra bezsákolta az első rajthelyet is. Lucas di Grassinak ismét nehéz dolga lesz, ha sok pontot akar hozni Sebastien Buemin.

Nem volt megállás, New Yorkban dupla versenyhétvégét tart a Formula-E, így a szombati futamot követően vasárnap délelőtt ismét nekiveselkedett a mezőny a szabadedzésnek és az időmérőnek. Bár a körülmények és az autók sem változtak, a második időmérő eredménye jelentősen eltér a szombatitól, ami az elektromos sorozat kiszámíthatatlanságát hangsúlyozza.

DE2zBz3XUAEu5SJ



A négy csoportkör lezárultával ugyanis a Renault-e.damshoz Sebastien Buemi helyére beugró Pierre Gasly állt a tabella élén - a francia szombaton még a mezőny végére kvalifikált, és végül csak néhány pontot tudott összeszedni, mostanra viszont úgy tűnik, elkapta a fonalat. Ezúttal az előző napi pole-pozíciós gyengélkedett, Alex Lynn csupán a 17. helyen zárt.

A superpole-ba Gasly mellett a szombaton győztes Sam Bird, a Techeetah-val Jean-Eric Vergne, valamint a szombati versenyhajrájában sokat bukó két Mahindra jutott be Nick Heidfeld és Felix Rosenqvist révén. Gaslynak itt nem sikerült megismételnie az alapszakaszban produkált erős eredményét, többször is hibázott a köre során, így a negyedik lett, csak a nála is összeszedetlenebb Heidfeldet megelőzve. Bird azonban erős kört rakott össze, amitől Vergne két tizeddel elmaradt, Rosenqvist pedig csupán 37 ezredmásodperccel ért körbe lassabban, így Bird rajtolhat a pole-ból a 19 órakor kezdődő versenyen, mögötte Rosenqvisttel és Vergne-nyel.

Lucas di Grassi szombaton 20 pontra tudta csökkenteni lemaradását a WEC miatt távol lévő Buemivel szemben, és nehéz dolga lesz, ha el akarja tűntetni ezt a különbséget a montreali szezonzáró előtt, hiszen most is csak a 9. rajthelyet szerezte meg, közvetlenül csapattársa, Daniel Abt mögött. Csalódott lehet még Nico Prost is, aki a mezőny talán legerősebb autójával ezúttal csak a 15. helyre kvalifikált, alaposan elmaradva ezzel beugró csapattársától, Gaslytól.

 

A vasárnapi időmérő végeredménye:

DE3I3MQXYAA1h23

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: