DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Formula-E

A Formula-E mindent megadna a Ferrariért

Egyre közelebbinek tűnik a legendás márka csatlakozása az elektromos szériához: a Ferrari szándékai után a Formula-E első embere is tisztázta, mit akar a maranellóiaktól.

Néhány héttel ezelőtt a Ferrari elnök-vezérigazgatója, Sergio Marchionne egyértelművé tette, hogy csatlakozni szeretnének a Formula-E-hez, hiszen az elektromos meghajtás a közúti autóik gyártása terén is egyre elterjedtebb lesz. Alejandro Agag, a sorozat első embere akkoriban még úgy nyilatkozott, hogy „ideje lenne beszélnie Marchionnéval”, a spanyol most pedig bővebben is kitért a maranellóiak potenciális szerepvállalására a La Gazetta dello Sportnak adott interjújában.



„A Ferrari csatlakozása a Formula-E-hez eléggé valószínű” – idézte az olasz lap Agagot. „Jelenleg a harmadik évünkben járunk, új versenyeink vannak Hong Kongban, New York-ban, Montrealban és Marrakeshben. Növekedni és erősödni szeretnénk – sok dolgunk van még itt. Húsz pilótánk van, de sajnos nem látom az olasz zászlót. Tudom, hogy a fiatal olasz pilóták csak a Ferrariról álmodnak, de biztos vagyok benne, hogy előbb vagy utóbb lesz pilótánk Olaszországból is. Vagy egy márkánk.”

„Három évvel ezelőtt senki sem képzelte volna ezt. Olaszországban ott van a Ferrari, a Maserati és az Alfa Romeo. Olvastam, hogy Marchionne többször beszélt az Alfa Romeo visszatéréséről. Mi tárt karokkal várnánk őket” – tette hozzá Agag.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: