DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Formula-E

Aláírt a Renault-nál a Formula-E királya

Bejelentette a Renault e.dams, hogy 2019-ig marad a jelenlegi párosuk: a Formula-E szupersztárja, Sebastien Buemi mellett Nicola Prost szerződését is meghosszabbították.

Sebastien Buemi és Nicola Prost alkotta a Renault e.dams pilótapárosát már a Formula-E első szezonja óta és ez a duó az eddigi huszonhét versenyből tizennégyet megnyert, Buemi pedig két világbajnoki címet is begyűjtött. A csapat most bejelentette, hogy újabb két évig marad ez a felállás, mindkettejük szerződését meghosszabbították 2019-ig.

buemi



Buemi az idei szezon eddigi hat versenyéből is megnyert már ötöt, ennek köszönhetően féltávnál negyvenhárom ponttal vezet nagy ellenfele, Lucas di Grassi előtt. A tabella harmadik helyén éppen Prost áll, így az e.dams jelen pillanatban hetvenöt pontos fórban van a csapatok pontversenyében.

Alain Prost társtulajdonos szerint fontos volt a két pilóta között remekül működő kapcsolat és harmónia a döntés tekintetében, hiszen a 2018/2019-es idényben komoly változások jönnek a sorozatban, amely esetén sokat érhet a tapasztalat és a folyamatosság. "Nagyon örülök annak, hogy folytatjuk, a csapat hihetetlen munkát végzett és a legjobb autót biztosítja számomra. Ennél többet nem kérhetek, folytatom a kemény harcot és szeretnék minél több győzelmet szállítani" - nyilatkozta Buemi.

Ezzel azok a spekulációk is értelmetlennek bizonyultak, melyek a Renault esetleges kiszállásáról szóltak.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: