DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Formula-E

Kubicát tárt karokkal várják a Formula-E-ben

A lengyel F1-es tesztje előtt néhány héttel az elektromos sorozat autóját is kipróbálta Doningtonban - a bajnokság éllovasa, és két másik élpilóta is szívesen látná maguk között.

A hazai és nemzetközi sajtó nagy része Robert Kubica keddi, Renault-nál teljesített F1-es tesztjével van elfoglalva, joggal: a lengyel 115 kört tett meg a csapat jogelődjének számító Lotus 2012-es, E20-as modelljével, amit a pilóta és a gárda technikai igazgatója is pozitívan értékelt. Sokan odáig mentek, hogy az egyszeres futamgyőztes már szezon közben bepattanhat az enstone-iak idei gépébe, az R. S. 17-esbe Jolyon Palmer mellé, melyre ugyan van halvány esély, sokkal reálisabb erről beszélni akkor, amikor Kubica több időt eltöltött egy jelenlegi gép volánja mögött.

Kubica és Buemi 2009-ben, Belgiumban


A Renault meghívása előtt Kubica Doningtonban, a Formula-E főhadiszállásán járt, ahol ki is próbálhatta a sorozat egyik autóját. Ezt követően olyan hírek láttak napvilágot, hogy a lengyel a szezonzáró, New Yorkban rendezett fordulóra készül, amit Sebastien Bueminek, Sam Birdnek és José Maria Lopeznek is kell hagynia, ugyanis jelenésük lesz a Hosszútávú-világbajnokságon, a Nürburgringen rendezett hat órás viadal miatt.

„Remélem csatlakozik hozzánk, nagy nyereség lenne a sorozatnak” – idézte a Motorsport-Total Buemit, a bajnokság listavezetőjét. „Megérdemli” – tette hozzá Loic Duval, aki anno még versenyzett is Kubica ellen az F3-ban. A francia azt szeretné, hogy a pilóta elköteleződne egy sorozat iránt, miután nem jött össze az LMP1-es lehetőség a ByKolles csapatával.

Lucas di Grassi szintén jól ismeri a lengyelt, lévén együtt edződtek a Renault pilótaprogramjában. A brazil szerint kézsérülése nem akadályozza meg abban, hogy jól teljesítsen egy Formula-E-autóban, a szűk utcai pályákon. „Ha hozzá kell szoknia, én lennék az első, aki azt mondanám neki, hogy ’Gyere, versenyezz velünk!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: