DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Formula-E

Lopez Monacót is kihagyhatja sérülése miatt

Nagyon úgy tűnik, hogy Jose Maria Lopez silverstone-i balesete komolyabb következményeket von maga után, mint azt elsőre hinni lehetett: a WEC után a Formula-E futamáról is hiányozhat, hiszen most mindent Le Mans-nak rendel alá.

Nemrég még úgy tűnt, sűrű és lehetőségekkel teli szezonja lehet idén a WTCC háromszoros világbajnokának, aki a Hosszútávú Világbajnokság és az elektromos formulaautók mezőnyében párhuzamosan versenyez, ám első WEC-futamán, Silverstone-ban elszenvedett bukása máris megbélyegezheti törekvéseit mindkét kategóriában.

lopez



Bár az áprilisi 6 óráson történt balesetben látszólag nem szenvedett sérüléseket, hamar kiderült, hogy két csigolyája is megrepedt, így elővigyázatosságból nem állt rajthoz a WEC hétvégi, spái versenyén, amivel azonnal behozhatatlan lemaradásba került a másodikként végző Mike Conway-jel és Kamui Kobayashival szemben, akikkel a #7-es Toyotán osztozik.

Most ráadásul felmerült annak esélye is, hogy egy másik legendás pályán zajló versenyt, az e hétvégi Formula-E Monaco ePrix-t is kénytelen lesz kihagyni. Lopez elmondása szerint el fog utazni a városállamba a csapattal, de majd csak a helyszínen dönt arról, vállalja-e a kihívást, ami adott esetben lassíthatja csigolyáinak gyógyulási folyamatát.

„Még nem vagyok benne biztos, hogy képes leszek-e versenyezni Monacóban. Spát is azért hagytam ki, mert fel akarok épülni Le Mans-ra” - utalt Lopez a július 17-18-án zajló 24 órás futamra. „De ha az orvosok azt mondják, hogy már rendben vagyok és autóba ülhetek a hétvégén, akkor versenyezni is fogok.”

Lopez alkalmasságára tehát bizonyára csak csütörtök-péntek magasságában derül fény, ám csapatánál, a DS Virginnél már készenlétben áll a helyettes. Minden bizonnyal a tesztpilóta, Alex Lynn veheti majd át az argentin autóját szükség esetén, akinek debütálása a júliusi New York ePrix-re már egyébként is be van ütemezve, hiszen akkor a Virgin mindkét állandó pilótája távol lesz a WEC nürburgringi futama miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: