DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Formula-E

Kubica már júliusban debütálhat a Formula-E-ben

Fantasztikus formulaautós visszatérés kapujában áll Robert Kubica, aki kedden az elektromos sorozat versenyautóját próbálhatta ki egy privát teszten, de lehetséges New York-i beugrása előtt még mérlegelni fogja, hogy képes lenne-e a legjobbját nyújtani a szűk pilótafülkében.

A 32 éves lengyel 2011-es súlyos ralibalesete óta nem versenyzett formulaautókkal, felépülése után a WRC-ben ténykedett, majd tavaly néhány hosszútávú futamon tért vissza az épített pályákra, noha az idei WEC-nevezését az utolsó pillanatban visszamondta, vélhetően a ByKolles technikai felkészületlensége miatt. Ettől viszont még nem mondott le azon tervéről, hogy visszatérjen az együléses sorozatok élvonalába: nemrég GP3-as autót tesztelt, most pedig a Formula-E-től kapott egy gyakorlási napot Doningtonban, azt követően, hogy nemrég már „lebukott” a szemlélődők előtt, amikor a csapatok főhadiszállásán járt.

kubica



A Motorsport értesülései szerint a Formula-E kész további edzésnapokat is adni a lengyel számára, aki továbbra is azt mérlegeli, mennyire hátráltatná őt a pilótafülkében a sérülése miatt még mindig nem 100%-osan működő jobb karja. Ha úgy érezné, hogy hat évvel balesete után ez már nem jelentene gondot számára, akár már a júliusi New York ePrix-n megejtheti debütálását a sorozatban, akkor ugyanis felszabadul néhány ülés azon versenyzők távolléte miatt, akik a WEC nürburgringi fordulóján vesznek majd részt. Az egyik ilyen autó éppen a bajnoki éllovas Sebastien Buemié lesz, ám Kubicának jobb esélyei vannak a DS Virginnél, akiknek ráadásul mindkét pilótájukat, Sam Birdöt és Jose Maria Lopezt is pótolniuk kell majd a duplafutamos hétvégén.

Bár az istállót vezető Alex Tai nemrég úgy nyilatkozott a Motorsportnak, hogy szívesebben alkalmazna a sorozatban már versenytapasztalattal rendelkező pilótákat, Kubica kipróbálása mindenképpen komoly hírverést jelentene a Formula-E számára, ráadásul a lengyel a ralis kaland révén még mindig kapcsolatban áll a Citroennel és annak partnercégével, a DS-sel.

A hírek szerint egyébként a DS Virgin hamarosan megnevezi majd Alex Lynnt az egyik New York-i beugróként, aki szintén nem versenyzett még az FE-ben, viszont Mexikóvárosban már kapott egy pénteki edzéslehetőséget.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: