DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

Gutierrez a Formula E-ben

A tavaly még a Haasnál versenyző Esteban Gutierrez úgy tűnik, végül megtalálta helyét a Formula E szériában. Az eddig meglehetősen alulteljesítő Ma Csing-Hua helyét veszi át a sokra hivatott Techeetah istállónál már a következő futamtól egészen a szezon végéig.

Külön öröm Gutierrez számára, hogy rögtön hazai közönség előtt mutatkozhat be az elektromos versenysorozatban, ugyanis a következő futam április elsején éppen hazájában, Mexikóvárosban kerül megrendezésre. Ma Csing Hua csalódást keltő eredményeket mutatott fel az évad első három versenyén, így inkább a távozás mellett döntött.

Az idei argentin nagydíj a Formula E-ben


A kínai versenyző nem hagyja el teljesen a sorozatot, hivatalosan az első számú tartalék szerepét tölti be innentől a Techeetah csapatnál. Gutierrez akkor döntött a csapathoz szegődés mellett, amikor kipróbálta az istálló szimulátorát lakhelyén, Monacóban – értesült a motorsport.com.

Az még nem dőlt el, hogy magát az autót is lesz-e lehetősége tesztelni még a mexikói futamot megelőzően. A versenyző korábban úgy nézett ki, hogy a Dragon Racing-hez ír alá, ám végül a szerződés aláírására nem került sor. Gutierrez ezzel csapattársa lett egy másik volt Formula 1-es pilótának, Jean Eric Vergne-nek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: