DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

Formula-E: Di Grassi először a pole-pozícióban

Furcsán hangzik, de az elektromos széria négyszeres győztese és állandó élmenője először indulhat a pole-pozícióból Buenos Aires-ben. Buemi harmadik, Lopez baleset miatt csak hátulról kezdi meg hazai futamát.

Bár bajnoki esélyes volt a Formula-E eddigi két szezonjában, Lucas di Grassi még sosem indult pole-pozícióból: Argentínában, a 2016/17-es szezon harmadik versenyén ezt a hiányosságát pótolta. A brazil versenyző a négy kvalifikációs csoport összesített eredménye alapján harmadik helyen jutott tovább a Superpole-ba – a legjobb időt, 1:08.751-et Jean-Eric Vergne futotta Sebastien Buemi előtt. Rajtuk kívül még Oliver Turvey és Nelson Piquet Jr. harcolhatott a rajtelsőségért.

Az Abt pilótája 1:09.404-es gyorskörével bizonyult leggyorsabbnak hármuk közül a Superpole-ban. A második rajthelyet megszerző Vergne kettő, a harmadik Buemi – a szezon első két futamának győztese – négy tizedmásodpercet kapott tőle.



A két szabadedzésen a DS Virgin két pilótája futotta a legjobb időket, Sam Bird azonban csak a 10., az argentin Jose Maria Lopez a 18. helyről kezdheti meg az esti futamot. A háromszoros túraautó-világbajnok saját csoportjában a falnak ütközött, és megsérült autója. Di Grassi csapattársa, Daniel Abt, valamint Antonio Felix da Costa és Ma Qing-Hua szintén megkóstolták a pálya korlátját, emiatt végeztek hátul. Maro Engel hajtáslánc-probléma miatt szorult az utolsó, 20. helyre.

A Buenos Aires ePrix magyar idő szerint 20 órakor rajtol, a Digi Sport 1 közvetíti élőben.

 

A Superpole eredménye:

A kvalifikáció eredménye (6. helyezettől fogva rajtsorrend):

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: