DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Formula-E

Rosberg: Tetszik a Formula-E, de azért…

Az F1 visszavonuló világbajnokát szívesen látnák az elektromos szériában, ahova a Mercedes is tart. A német figyelemmel követi a bajnokságot ¬– mekkora az esély, hogy induljon is benne?

Nico Rosberget arról kérdezték, mekkora a valószínűsége, hogy a jövő sportágának tartott Formula-E-ben versenyezzen. Nem véletlen, hogy Rosbergtől – akinek egyelőre nincs szándékában visszatérni a sporthoz, de ez a jövőben változhat – az elektromos szériáról érdeklődtek: a Mercedes opcionálisan ott lehet a 2018/19-es szezonban, egy helyet fenntartanak a gyár számára a rajtrácson. Az F1-es világbajnok továbbra is a német márka kötelékébe tartozik nagykövetként.



„Nem, nem hiszem, hogy ez bekövetkezne” – válaszolta Rosberg a FE-ben szereplésre vonatkozó kérdésre egy sportipari konferencián. „De a Formula-E érdekel, kétségkívül gyorsan fejlődő sportág, látjuk, mennyi sikerben van most része. Még mindig nagyon új, és egy másik irányt követ. Érdekes követni, engem kétségtelenül leköt, és nagy jövő áll előtte.”

Az Autosport lap Alejandro Agaghoz, a Formula-E első emberéhez fordult – aligha meglepő, hogy örömmel látná Rosberget a szériában, ahol a mezőny harmada megfordult az F1-ben, és egy korábbi világbajnok már versenyzett is Jacques Villeneuve személyében.

„Nyilván örülnék Nicónak a Formula-E-ben, de azt hiszem, jelen pillanatban eldöntöttnek tekinti, hogy nem fog többé versenyezni. Ha bármikor is meggondolja magát, az ajtónk szélesre tárva nyitva áll előtte” – fogalmazott Agag.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: