DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

Téli sorozat lehet a Formula-E-ből

Az elektromos sorozat következő szezonja decemberben kezdődhet és tele lehet versenyekkel január-február - megvan, hogy mit nézhetünk az F1 téli szünete alatt?

Elég nagy a szünet a Formula-E 2016-2017-es szezonjában, hiszen bár a sorozatot nem a hagyományos naptári év szerint rendezik, két fordulót tartottak ősszel, a többire viszont várni kell a tél végéig. Ez nem tetszik a széria vezérének, Alejandro Agagnak, aki úgy véli, hogy át kell alakítani a versenynaptárat a következő idényre.

"Nem fogunk többet októberben versenyt rendezni Hong Kongban. Szeretnénk, hogy az legyen a szezon első futama, de csak november legvégén, vagy inkább december első hétvégéjén. Ezen felül is besűrítjük kicsit a versenyeket, többet akarunk rendezni januárban és februárban. A Formula-1 és a többi bajnokság novemberben véget ér, szóval a december jónak tűnik" - mondta az Autosportnak Agag.

buemi-fe



Ezzel elkerülhető lenne az idén is tapasztalható ütközés, hiszen a Formula-E és a WEC versenynaptára üti egymást - ez azért jelent komoly gondot, mert így sok pilótának választania kell, hiszen mindkét sorozatban érdekelt. Ráadásul éppen a New Yorkban megrendezendő kiemelt FE-forduló időpontjában van a hosszútávú-vb nürburgringi, szintén nagyon várt futama, a másik ütközés pedig a Mexikó ePrix és a WEC hivatalos tesztje miatt van.

Agag szerint ő idén is próbált már igazodni a hosszútávó-vb-hez, de utóbbi végül két időpontot is megváltoztatott - ráadásul az FE két DTM-futamot is üt, ami szintén nem kedvez egyik sorozatnak sem. Éppen ezért tervezi azt, hogy a jövőben az idény nagy része legyen télen, amikor üresjárat van - ez talán még nagyobb nézősereget vonzana az elektromos szériához.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: