DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Formula-E

Massának már szerződése volt a Formula-E-ben

Noha küszöbön az F1-től tavaly elköszönő brazil pilóta visszatérése a Williamshez, egy spanyol lap úgy tudja, hogy ősszel már alá is írta szerződését az elekotromos bajnokság egyik csapatával.

Felipe Massa szeptember elsején bejelentette visszavonulását, az ősz pedig a nagy búcsúzásról szólt, melyre a Brazil Nagydíjon történt kiesését követő érzelmes pillanatok tették fel a koronát. December elején azonban minden megváltozott, amikor Nico Rosberg sokkolta az F1-es társadalmat, és bejelentette visszavonulását. A pletykagépezet beindult, szóba került Fernando Alonso, Sebastian Vettel és Pascal Wehrlein neve is, karácsonyra azonban egyértelművé vált, hogy Valtteri Bottast szemelte ki magának a Mercedes Rosberg helyetteséül.



Bár a hírek szerint a Williams vonakodott elengedni a pilótát, már csak puszta formaság a finn ezüstbe öltözése. Ezzel párhuzamosan a grove-iaknál kellene valakinek elfoglalnia a helyét: a 18 éves Lance Stroll debütálása biztos, ám a Williams mindenképp tapasztalt pilótát akar az újonc mellé, ezért állítólag felkeresték Massát, hogy nem folytatná-e velük legalább még egy év erejéig. Több sajtóorgánum is tudni véli, hogy a brazil már alá is írta szerződését, ám most a spanyol Marca című lap arról írt, hogy Massa egy másik kontraktus aljára is odafirkantotta nevét – csak a Formula-E-ben.

A brazil neve már tavaly nyáron kapcsolatba került az elektromos sorozattal, szeptemberi bejelentése után pedig a Formula-E főnöke, Alejandro Agag jelentette ki, hogy tárt karokkal várja az F1-es sztárt. Massa elismerte, hogy a száguldó cirkusz után mindenképp szeretne versenyezni valahol, a Marca szerint meg is egyezett egy meg nem nevezett csapattal a harmadik szezonját futó bajnokságban. Ám Rosberg visszavonulása, és a Williams megkeresése miatt a brazil állítólag semmissé tette a szerződést, hogy visszatérhessen az F1-be – a lap szerint a feleknek békés körülmények között tudtak megegyezni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: