DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Formula-E

Gutierrez a Formula-E-ben folytatja

A Haastól elküldött, Manorral is szóba hozott mexikói pilóta 2017-ben biztosan nem lesz az F1-es mezőny tagja: ma jelentették be, hogy az elektromos világszéria több versenyén rajthoz áll.

A motorsport.com beszámolója szerint a Formula-E első embere, Alejandro Agag egy mexikói sajtótájékoztatón, Esteban Gutierrez jelenlétében bejelentette: a 25 éves versenyző 2017-ben már az elektromos sorozatban szerepel. Hogy mely csapatban, azt nem taglalták, de a lap szerint a Dragon Racing a lehetőségek egyike. Ebben az esetben Loic Duval veszítheti el ülését, akinek több versenyt ki kell hagynia DTM-es elfoglaltságai miatt.



Gutierrez 2013-ban és 2014-ben a Sauber versenyzője volt, majd egy év kihagyás után – mely során a Ferrari tesztpilótájaként ténykedett – a Haastól kapott lehetőséget. Pont nélkül zárt szezonja után azonban nem maradhatott, és bár szóba hozták a csődöt jelentő Manorral, az egyedüli csapattal, ahol még maradtak kérdőjelek, a mexikói abban az esetben sem fog versenyezni velük, ha végül sikerül új tulajdonost találniuk, és ott lesznek az Ausztrál Nagydíj rajtrácsán.

A Formula-E szezonja nem a szokványos menetrendben zajlik: két versenyt már 2016 őszén megtartottak, a bajnokság pedig február 18-án folytatódik, Argentínában. Ezt követi a mexikói futam, amely jelentős nézettségnövekedésre számíthat Gutierrez érkezésével. A Formula-E hivatalos csatornája „válogatott versenyekről beszél”, melyek között biztosan ott lesz hazai futama is, és lehetséges részvételről a teljes 2017/18-as szezonban.

Ő lesz a nyolcadik Formula-1-es versenyző, aki bemutatkozhat a Formula-E-ben. Érdekességképp épp ma láttak napvilágot a hírek arról, hogy Felipe Massának szintén szerződése volt a mezőny egyik csapatával, de felbontatta azt, miután a Williams visszahívta őt a királykategóriába.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: