DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Formula-E

Monaco nem vállal még egy futamot az F1 után

Valószínűleg a városállam volt az utolsó szalmaszál a Formula-E számára, hogy helyettest találjon a törlésre váró moszkvai futamnak, de Monacóban az időszűke miatt nem vállalják a beugrást.

A hivatalos naptár szerint még négy futam lenne hátra a Formula-E tavaly ősszel startolt szezonjából: egy Berlinben, egy Moszkvában és kettő Londonban. Ám a június 4-i oroszországi forduló sorsa az elmúlt hetekben veszélybe került, miután kiderült, hogy igen komoly helyi adminisztrációs gondok miatt az orosz fővárosban nem tudtak minden engedélyt összegyűjteni, ami az ePrix megrendezéséhez szükséges lenne, így a közutak lezárását sem tudják szavatolni.

Bár a végleges bejelentés még nem történt meg, mindenki arra számít, hogy törölni fogják a moszkvai versenyt a naptárból, a Formula-E így már hetek óta azon dolgozik, hogy megoldást, egy beugró helyszínt találjon június első hétvégéjére, amit a kevés hátralévő idő miatt nehéz megoldani.

Dppi_03415006_052



Először felmerült a sorozat hivatalos tesztpályája, Donington is egy lehetőségként, de ez hamar dugába dőlt, így Alejandro Agag és csapata Monacóhoz fordult. A Hercegségben tavaly rendeztek Formula-E-versenyt, és a tervek szerint kétévente térnek vissza az elektromos autók a pályára, de a rendkívüli helyzetre való tekintettel most mégis tárgyalást kezdtek a felek egy esetleges beugrásról.

A június 4-i időpont egyetlen héttel van a Formula-1-es Monacói Nagydíj után, így egyes pályaelemek a helyükön is maradhatnának, kevesebb logisztikai gondot okozva, Albert hercegnek és a Monacói Automobil Klubnak azonban más aggályai akadtak. Egy másik rendezvény, egy díjugrató verseny ugyanis a június 25-i hétvégén szintén a városba látogat, ehhez pedig olyan nagyszabású átalakítások kellenek, amelyeknek közvetlenül az F1 távozása után meg kell kezdődniük, és amelyek a versenypálya és a paddock részeit is érintenék.

A városállam erre hivatkozva elutasította azt a lehetőséget, hogy két hétvége alatt két nagyszabású autósport-sorozatot is vendégül lásson, a Formula-E pedig a Motorsport.com szerint így kénytelen lesz eggyel kevesebb, azaz tíz futammal beérni második szezonjában, hiszen a hírek szerint Monaco jelentette az utolsó életképes esélyüket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: