DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Formula-E

FE: Buemi hibája után d’Ambrosio a pole-ban

Az eddig domináló Sebastien Buemi akkor hibázott, amikor a legkevésbé kellett volna, így csak az ötödik helyről indulhat Mexikóban. A rajtelsőséget idén másodszor Jerome d’Ambrosio zsebelte be.

A két szabadedzés után itthoni idő szerint este hétkor már az időmérő edzés következett a Formula-E mezőnye számára Mexikóban. Az első négyes csoport után Jean-Eric Vergne rendelkezett a legjobb idővel, a második kvartettben azonban ott volt a bajnokság első két helyezettje, Sebastien Buemi és Lucas di Grassi is. Az eddig verhetetlennek tűnő svájci az élre is ugrott: bő három tizedmásodperccel bizonyult gyorsabbnak brazil ellenfelénél. Bruno Sennának ellenben problémái támadtak, így számára idejekorán véget ért a kvalifikáció.

dambrosio_dppi



A harmadik csoport után csak annyi változott, hogy Nicolas Prost elválasztotta egymástól a két összetettbeli riválist, ezzel a Renault e.Dams párosa az első két pozíciót foglalta el a tabellán. Az utolsó felvonásban aztán Nelsinho Piquet végzett óriási rombolást: a címvédő csúnyán elmérte az első kanyar féktávját, így telibe találta a sikánba elhelyezett akadályt. Az eset után negyedórás takarítás következett, amely időre természetesen félbeszakították a kvalifikációt.

Az újraindítás után ismét hat perc állt az utolsó öt versenyző rendelkezésére, ám az első öt sorrendje már nem változott, így Buemi, Prost, Di Grassi, D’Ambrosio és Abt jutott be a legjobb rajthelyekről döntő szétlövésbe. Közülük végül a belga szerezte meg a rajtelsőséget, az uruguayi forduló után a szezonban már másodszor – igaz, ehhez kellett az is, hogy az eddig domináló Buemi belehibázzon a gyorskörébe. A svájci így csak ötödik lett: Prost végzett a második, Di Grassi a harmadik, Abt pedig a negyedik pozícióban.

A Formula-E második idényének ötödik futama magyar idő szerint szombat este 11 órakor rajtol Mexikóvárosban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: