DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Formula-E

Még egy évig a Formula-E-ben a Red Bull patronáltja

Jövő hétvégén rajtol a Formula-E történetének második szezonja, a buenos airesi ePrix győztese pedig annál a csapatnál folytatja, ahol tavaly abbahagyta: a Team Agurinál.

Antonio Felix da Costa januárban megszerezte első, és idáig egyetlen győzelmét az elektromos sorozatban, nemrég pedig a DTM-ben is diadalmaskodni tudott. A portugál nyár elején a Hungaroringen vendégeskedett, ahol azt nyilatkozta a Formula.hu-nak, hogy egyelőre még más csapatokkal is tárgyal jövőjéről, de most hivatalos bejelentés is érkezett: a jövő héten induló második Formula-E-szezonban is az Aguri egyik autóját fogja vezetni, amellett, hogy folytatja feladatait a BMW-vel a Német Túraautó Bajnokságban.



„Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek az Agurihoz a Formula-E második szezonjában” - idézte da Costát a Motorsport.com „Ez a bajnokság tiszteletet vívott ki magának a motorsport világában, és nagy örömömre szolgál, hogy én is a részese lehetek. Ami az új szezont illeti, alig várom már, hogy elkezdődjön. A csapat nagy lépésekkel halad előre, én pedig hiszek benne, hogy megvannak az eszközeink ahhoz, keményen harcoljunk, és hogy remek eredményeket érjünk el. Nagyon várom már a pekingi viadalt, és hálás vagyok a csapatnak, hogy ismét velük versenyezhetek. Mindez azt jelzi, hogy tavaly jó munkát végeztem, és a bizalmukat az előttem álló szezonban is szeretném meghálálni.”

Mark Preston, az Aguri csapatfőnöke nagyra értékeli da Costát, ezért döntött a megtartása mellett. „Örömünkre szolgál, hogy Antonio visszatér hozzánk a Formula-E második szezonjára. Ő szerezte meg az első győzelmünket Buenos Airesben, és segített az alapoktól felépíteni a csapatot. Ezekre az eredményekre szeretnénk építeni a következő szezonban, és a jövőben egyaránt. Antonio több alkalommal is remek versenyeket produkált, a csapatnak pedig az első perctől az lesz a célja, hogy megbízhatóan teljesítsen, és komoly eredményeket szeretnénk elérni.”

Antonio Felix da Costa leigazolásával már csak egy hely kiadó a Formula-E második szezonjának csapatlistáján - éppen az Aguri második ülése tátong üresen.

Csapat Pilóták
NEXTEV TCR  Nelson Piquet
 Oliver Turvey
DS Virgin  Sam Bird 
 Jean-Eric Vergne 
Dragon  Loic Duval
 Jerome D'Ambrosio
Renault edams  Sebastien Buemi
 Nicolas Prost
ABT Schaeffler AS  Lucas di Grassi 
 Daniel Abt 
Trulli  Tonio Liuzzi
 Salvador Duran
Venturi  Jacques Villeneuve
 Stephane Sarrazin
Mahindra  Bruno Senna
 Nick Heidfeld
Andretti  Robin Frijns
 Simona De Silvestro 
Team Aguri  Antonio Felix da Costa
-
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: