DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

Renault-dominancia az utolsó tesztnapon

Buemit megelőzve Nicolas Prost futotta meg a legjobb köridőt Donington Parkban, az előszezon utolsó kollektív tesztnapján. Pozitív hírek Villeneuve és a két legtöbbet szenvedő csapat számára.

A négyszeres világbajnok, Alain Prost fia még a délelőtti edzésen futotta meg 1:30.513-as körét, mellyel csapattársát az e.dams Renault csapatnál, Sebastien Buemit három tizedmásodperccel tudta megelőzni. Csupán néhány további századdal maradt le Jerome d’Ambrosio (Dragon Racing), valamint Bruno Senna (Mahindra).

Jean-Eric Vergne hatodik legjobb időt ért el a Virginnel, nem alakult azonban jól a címvédő Nelson Piquet Jr. és Nick Heidfeld napja, akik több mint három kört kaptak a legjobbaktól. Jacques Villeneuve 9. időt futott, ami jelentős előrelépés ahhoz képest, hogy az első tesztnapokon rendre utolsóként zárt.



Pozitívan alakult azonban a két csapat napja, akikre rájárt a rúd az előszezon során. Az Andretti csapat csupán éjszaka döntött arról, hogy a saját maguk által fejlesztett ATEC-01 erőforrás és négysebességes váltó helyett a Formula-E második szezonjában is a McLaren első idényben kötelező hajtásláncát fogja használni. Simona de Silvestro és Robin Frijns máris 71 kört tudott teljesíteni. A csapatnál egyelőre csak de Silvestro helye biztos, de az egykor hatalmas F1-es reménységnek tartott Frijns dolgozik rajta, hogy az alakulat versenyzője lehessen az idény során. Szerényebben, de szintén előrelépést tett a Trulli istálló – Vitantonio Liuzzi a csapat első installációs köreit tette meg a tesztszezon során.

A következő találkozó már éles bevetés lesz, a csapatok felszerelése ugyanis útnak indul az október 17-i első forduló helyszínére, Pekingbe. Augusztusban hat tesztnapot tartottak, ezeket sorban Buemi (e.dams), Buemi (e.dams), Abt (Abt), di Grassi (Abt), Bird (Virgin) és Prost (e.dams) vitte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: