DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Formula-E

A Renault főállású Formula-E konstruktőr lesz

A széria első szezonjában a franciák minden csapattal együttműködtek, a következőben viszont csak az Alain Prost-vezette e.dams-ra fognak koncentrálni, valódi konstruktőrként.

A Citroen a múlt héten jelentette be, hogy DS-márkájval, a Virgin Racing oldalán csatlakozik a Formula-E mezőnyéhez a 2015/2016-os szezonban, most pedig a francia rivális, a szériát az elmúlt évben nagyon közelről figyelő Renault is főkonstruktőr lesz. Az elektromos sorozat első évében a Renault négy céggel (Spark Racing Technologies, Williams Advanced Engineering, McLaren Electronic Systems, Dallara) működött közre minden csapat által használt Spark-Renault SRT_01E megtervezésében és megalkotásában, mostantól kezdve azonban csak az e.dams-ra fognak koncentrálni – Alain Prost gárdája vasárnap délután 1 ponttal maradt le a Formula-E történetének első bajnoki címéről.



„Valódi konstruktőrök leszünk a következő szezonban, így mi fogjuk megépíteni a hajtóművet a csapat számára” – idézte az Autosport Patrice Rattit, a Renault Sport Technologies vezérigazgatóját. „A mögöttünk hagyott szezonban mindenki Spark-Renault-autókat használt, a következőben viszont csak Renault lesz, és az e.dams fogja használni.”

„A Formula-E-s szerepvállalásunk összhangban van az elektromos utcai autó-programunkkal, és azért csináljuk, mert tudjuk, hogy ez a jövő. Szeretnénk segíteni a technológia növekedésében, nem csak azért, mert az elektromos autók nem ártanak a környezetnek, hanem mert meg akarjuk mutatni, hogy jó móka is lehet velük a versenyzés” – tette hozzá a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: