DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Formula-E

McLaren-tesztpilóta lesz Piquet csapattársa

A Formula-E szezonzáróján immár legalább három újonc versenyző lesz, miután a bajnoki éllovas Nelson Piquet megkapta szezonbéli negyedik partnerét is az idény közben nevet váltó csapatánál.

A motorsport.com exkluzív értesülései Oliver Turvey is bemutatkozik a Formula-E sorozatban a londoni szezonzárón – a brit versenyző Simona de Silvestro és Sakon Yamamoto mellett a harmadik debütáns lesz a dupla fordulón.

turvey_lemans



Turvey a NEXTEV TCR, azaz a China Racing színeiben mutatkozik be a szériában, ahol a bajnokság elsőszámú esélyese, Nelsinho Piquet lesz a csapattársa. Az istállónál a brazil képviseli az állandóságot, hiszen Turvey személyében már negyedik partnerét kapja Ho-Pin Tung, Antonio Garcia és Charles Pic után. Az eddigi kilenc versenyen csupán egyszer tudott a második autó pontot szerezni, így nagyon nagy szükség lenne Turvey jó teljesítményére a csapatbajnoki ezüstérem megszerzéséhez.

A 28 esztendős Turvey neve többek közt Le Mans-ból lehet ismerős, hiszen tavaly a Jota Sporttal megnyerte az LMP2 küzdelmeit, idén pedig másodikként zárt a kisebbik prototípus-kategóriában. A brit emellett évek óta a McLaren tesztversenyzője, ám a motorsport.com értesülései szerint ez nem jelenti azt, hogy bármiféle partneri viszony létesült volna a NEXTEV TCR és a wokingiak közt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: