DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Formula-E

Simona de Silvestro a Formula-E-ben debütál

A szezonzáró hétvégére visszatér a női nem a Formula-E mezőnyébe, ráadásul talán korunk legjobb formaautósa. A népszerű bejelentés értelmében Simona de Silvestro lesz az Andretti pilótája.

Az Andretti Formula-E csapata az idény során folyamatosan rotálta versenyzőit a két autóban: a kilenc verseny során már hét pilótája volt, többségükben olyanok, akik az IndyCar révén már kapcsolatban álltak az istállóval, és hasonló elv alapján esett a választás a svájci versenyzőhölgyre is.

 2015-03-01-384



De Silvestro a Sauberrel való, tavaly füstbe ment Formula-1-es próbálkozás után idénre nem kapott állandó ülést az IndyCarban, csak egy-egy versenyre ugorhat be az Andrettihez, így más sorozatokban is elkezdett körülnézni. Pár hónapja egy bemutató során a Formula-E egyik autóját vezette Genf utcáin, majd miután érdeklődve beszélt a sorozatról, minden jel afelé mutatott, hogy egy napon őt is az elektromos autók egyikében láthatjuk.

A Formula-E tavaly szeptemberi startjánál még két hölgy is ott volt a mezőnyben Katherine Legge és Michela Cerruti révén, ám néhány gyengébb futam után mindketten eltűntek. Az IndyCarban dobogóig jutó és a hírek szerint az F1-es teszten is remekül helytálló de Silvestróban azonban talán megvan a potenciál ahhoz, hogy előkelőbb helyezésekért harcoljon a június utolsó hétvégéjén rendezendő londoni duplafutamos szezonzárón.

Legutóbb Moszkvában Jean-Eric Vergne és az első versenyét futó Justin Wilson vezették az Andretti autóit, a 26 éves svájci pedig Wilson helyét veszi majd át. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: