DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Formula-E

Túl van első Formula-E tesztjén a Citroen

A francia gyártó a hónap elején jelentette be, hogy érdeklődik az elektromos sorozat iránt, és úgy tűnik, nagy elánnal vágták bele magukat a munkába, hiszen Párizs mellett már végre is hajtották első tesztjüket.

Három héttel ezelőtt a Formula.hu is hírt adott róla, hogy a Citroen nem szeretne lemaradni földije és vetélytársa mögött, így a Renault után második gyártóként szállna be a Formula-E küzdelmeibe, már a következő szezontól. A Motorsport.com értesülései szerint a franciák már túl is vannak első tesztjükön, méghozzá a Párizs melletti Val D’Or tesztlétesítményben vitték először pályára fejlesztéseiket május 11-én, saját tesztpilótával.



A hírek arról szóltak korábban, hogy a Virgin Racing lehet az a csapat, amely először fogja a Citroen technikáját használni, és a portál azt is tudni véli, hogy az egyezséget a szezonzáró London ePrix-n fogják bejelenteni. A gárda technikai igazgatója nem adott választ arra a kérdésre, hogy a Virgin szakemberei közül ott lett volna valaki a teszten, azonban felfedett néhány információt Richard Bransonék következő évi terveiből.

„A homologizáció időpontja vészesen közeledik, a következő hónapról van szó. Tesztpadon már kipróbáltuk a fejlesztéseinket, új partnerekkel dolgozunk, és ötéves tervben gondolkozunk” – mondta Sylvain Filippi. „Hasonló céljaink vannak, mint a bajnokságnak, tehát ötödik évre egy autóval indulni pilótánként. A következő szezonban a megbízhatóság a célunk, és semmi egzotikusat nem fogunk lépni, hogy aztán ne fejezzük be a versenyeket.” A karosszériagyártó Spark május elején szállította le a következő szezon szabályai szerint megépült autókat a csapatoknak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: