DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

Megdőlt a világrekord, most jöhet az elektromos rali

Az elektromos hajtás előnyeire próbálta felhívni a figyelmet a Formula-E hétvégéjén megtartott rekordkísérlet, a szervező pedig már újabb nagyszabású rendezvényre készül a fenntarthatóság jegyében.

Mint arról a hétvége előtt beszámoltunk, a Formula-E berlini pályáján rekordkísérletre készültek a szervezők, hiszen a világ legnagyobb felvonulását próbálták megszervezni kizárólag elektromos autókból. Ez sikerült is, az eddigi 507-es Guinness-rekordot 577-re javították a Tempelhof repülőtéren kialakított pályán.

A járművek típusaik szerint széles skálán mozogtak. A legtöbb, 111 a Citroen C-Zeróból körözött, de volt 96 Tesla S-modell, 60 kétkerekű, továbbá a Nissan, a Renault, a BMW és a Volkswagen is képviseltette magát.

Videó az 577 elektromos autó rekordot jelentő egyidejű körözéséről

A felvonulást szervező Louis Palmer a rekord bezsebelése után már egy újabb nagyszabású rendezvényre készül. Június 12-én indul és kilenc napon át tart ugyanis a világ legnagyobb, csak elektromos autók részvételével zajló ralija, a Wave Trophy, amely a németországi Plauen és a svájci St. Gallen között 2500 fut majd, érintve Berlin és Bern városát is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: