DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Formula-E

Az edzések után aggódik a Formula-E mezőnye

A két szabadedzéssel megkezdte a munkát a Formula-E mezőnye a szezon nyolcadik állomásán, Berlinben. A pilóták egy eddig szokatlan problémával szembesültek, a gumijaik ugyanis erősen koptak.

A Formula-E-ben nem jellemző jelenség az abroncsok gyors elhasználódása - a Michelin olyan termékekkel állt elő, amelyek nem csak rendkívül tartósak, de egyaránt használhatóak száraz és vizes pályán is. A berlini repülőtéren kialakított kanyargós pálya aszfaltja azonban a vártnál jobban igénybe veszi az abroncsokat, így például az első edzésen leggyorsabb Sebastien Buemi tart is attól, hogy a gumik kitartanak-e majd a versenyen fél órán át, egyszer az autócseréig, majd azt követően a célig.



 

 

WATCH an onboard lap of the #BerlinePrix track with @karunchandhok

Posted by FIA Formula E on 2015. május 22.


A második gyakorláson a pontversenyt vezető Lucas di Grassi autózta a legjobb időt 1:22,032-vel, ami több mint egy másodperccel erősebb volt az első gyakorláson felállított etalonnál. Mögötte Nicolas Prost és Jerome d’Ambrosio végeztek még két tizeden belül, de a tizenötödik helyig bezárólag senkinek a hátránya sem rúgott egy másodperc fölé.

Az időmérő ma 12 órakor, a futam pedig 16-kor veszi kezdetét Berlinben. 



 

Az első edzés végeredménye:

CFrCIfbWgAA1twl



 

A második edzés végeredménye:

2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: