DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Formula-E

Újabb ex-F1-es a Formula-E-ben - Liuzzi is beszáll

Az utóbbi három napban már harmadjára történik versenyzőcsere a Formula-E-ben: Vitantonio Liuzzi Michela Cerrutit helyettesíti majd Miamiban, folytatva az összolasz kooperációt.

Az F1-ben utoljára 2011-ben, a Hispaniával induló Liuzzi az utóbbi három évben az International Super Series-ben, a japán Super GT-ben, valamint a Super Formulában állt rajthoz, és 2015-ben újabb „szuper lehetőség” találta meg: ő lesz a szériában pontnélküli Michela Cerruti helyettese a hétvégi Formula-E Miami ePrix-n.

A csere oka prózai: a 28 éves hölgy nem szeretne már tovább a sorozatban versenyezni, honfitársának pedig kapkodnia kell magát, hiszen éppen vakációját töltötte, amikor megkapta a hírt, de legalább az Egyesült Államokban tartózkodik.



„Nagyon boldog vagyok a lehetőség miatt, hogy Jarnóval versenyezhetek” – idézte az Autosport Liuzzit. „Éppen itt tartózkodtam az USA-ban, amikor kaptam egy telefonhívást Jarnótól, hogy nem lenne-e kedvem a csapattal tartani a hétvégén. Persze, hogy igent mondtam. Igazi kiváltság egy ilyen régi baráttal együtt versenyezni, és nagyszerű lesz, hogy csapattársak lehetünk. Az első feladat egy versenyruhát találnom – és nem kell meglepődni, ha Jarno egyik sisakját fogom használni.”

A Trulli Team csapatfőnöke, Lucio Cavuto sajnálja a pilótanő távozását. „Az egész csapattal együtt szomorú vagyok, hogy Michela nem fog többet velünk versenyezni. Szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy megköszönjük a közreműködését, és a legjobbat kívánjuk neki a jövőre nézve.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: