Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. október 17. kedd

Formula-E hírek

63 év után újra lesz autóverseny Svájcban

Kiadta 2017/18-as versenynaptárát a Formula-E, amelyben történelmi jelentőségű helyszín is szerepel: hosszú évtizedeket követően rendeznek autóversenyt a sportot sokáig tiltó Svájcban.

részletek

A robotautó gyorsabb lesz az embernél

Ha minden a tervek szerint alakul, már az idei naptári évben szemtanúi lehetünk az önjáró autók első versenyének. Kizárólag a technikától várni az izgalmakat nagy kockázat, de van, ami már biztos.

részletek

Rosberg: A Formula-E jelenti a jövőt

A német pilótát nemrég a Mercedes jövőbeli csapatfőnöki székével hozták szóba, most pedig minderre rátett egy lapáttal, amikor az elektromos sorozatot dicsérte.

részletek

Toto Wolff is elismerően beszélt az FE-ről

A Mercedes motorsport-igazgatója szerint ez nem csak a jövő, de három-négy év múlva már teljesen más lehet, abszolút előtérbe kerülhet - az ő terveikben is így szerepel.

részletek

Amerikai és japán gyártók jöhetnek az FE-be

Az egyre inkább fellendülő elektromos sorozat promótere nem elégszik meg annyival, hogy vezető európai gyártók képviselik magukat, ennél is többet szeretne.

részletek

Pilótapiac: Ki hova igazol a Formula-E-ben?

Véget ért a harmadik szezon, decemberben pedig már jön a negyedik, így a Formula-E-ben megkötött szerződések több más nagy sorozatra is kihatással lesznek. Akár Massa, Wehrlein vagy Kobayashi is érkezhet?

részletek

A Formula-E veszélyt jelent az F1-re?

A Mercedes és a Porsche belépésével borzasztóan megerősödik az elektromos sorozat, amely egyrészt a jövőt jelentheti, másrészt már most is óriási a népszerűsége.

részletek

Lucas di Grassi a Formula-E harmadik bajnoka

Noha a bajnoki cím nem olyan izgalmas körülmények között dőlt el, mint az elmúlt két évben, a sors igazágot szolgáltatott, ugyanis két vereség után a brazil versenyző avanzsált az elektromos sorozat győztesévé.

részletek

Óriási feszültségek, Di Grassi az élre állt

A brazil a pole-ból indulva megnyerte az első montreali futamot, Buemi viszont csak a negyedik helyig tudott előrejönni a számára roppant kalandosan alakuló versenyen, így hatpontos hátrányba került.

részletek

Újabb bomba: kiszáll az LMP1-ből a Porsche!

A német gyártó is csatlakozik a Mercedeshez és a 2018-as szezon végén beszáll a Formula-E-be - mi lesz így a hosszútávú-világbajnoksággal?

részletek

Csapatfőnök lehet Nico Rosberg

Felmerült, hogy a Mercedes F1-es világbajnoka komoly feladatot láthat el a gyártó 2018 végén induló Formula-E csapatánál.

részletek

A Mercedes kiszáll a DTM-ből

Nagy bejelentést tett napjaink motorsportjának egyik kulcsjátékosa, a Mercedes, a német márka ugyanis programjának átalakítására készül az elkövetkező években: két év múlva a Formula-E-hez csatlakozik, ezért pedig a DTM-et is hajlandó feláldozni.

részletek
Olvastad már?