DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Schumacher fia elkezdi formaautós pályáját

Mick Schumacher gokartos karrierje után a német Formula-4-es bajnokságban folytatja, abban a csapatban, ahol tavaly Max Verstappen is versenyzett az európai F3-ban.

Amiről közel egy hónapja számoltunk be először, most hivatalossá vált: Michael Schumacher fia aláírta szerződését a holland Van Amersfoort Racinggel, akikkel az újonnan induló német ADAC F4-es bajnokságban teljesít egész szezont. A széria április 25-én indul, amikor az ifjabb Schumacher már betölti a 16-ot. A legendás hétszeres bajnok fia egy teljes napos szimulátorozással készült az új kihívásra, majd Valenciában tesztelt egy másik csapattal.

„Szemtanúi voltunk a tehetségének a teszt során, és már várjuk, hogy sikeres szezont teljesítsünk együtt” – idézi az Autosport oldala Fritz van Amersfoort csapatfőnököt. „Az elmúlt néhány évben hagyománnyá vált nálunk, hogy egy próbát ajánlunk fel a német junior gokartbajnokság második helyezettjének szimulátorunkban. Így kerültünk kapcsolatba Mick Schumacherrel múlt ősszel.”



Mick Schumacher – aki legnagyobb gokartos sikereit tavaly érte el, amikor a CIK-FIA világbajnokságon és a KF Junior Európa-bajnokságon is második helyt szerzett – eddig a Mick Junior és Mick Betsch (édesanyja leánykori vezetékneve) álnevek alatt versenyzett, hogy elkerülje a nagy nyilvánosságot, az még nem derült ki, hogy formaautós pályafutását valódi személyazonosságával fogja-e elindítani.

Az Autosport felhívta a figyelmet, hogy Mick Schumacher a Van Amersfoort Racinget választotta, holott a Formula-4 csapatai között szerepel a Mücke Motorsport is, ahol fontos pozíciót tölt be Mick nagybátyja, Ralf Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: