DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Eldőlt, hol folytatja Kamui Kobayashi

A sokak által minden idők legjobb japán F1-esének tartott Kamui Kobayashi a Caterham megszűnésével lett munkanélküli – most kiderül, hol folytatja karrierjét a népszerű versenyző.

Vitathatatlan, hogy Kamui Kobayashi a balszerencsés pilóták közé tartozik. Már borítékolni lehetett, hogy ő vezetheti az egyik 2010-es (a hírek szerint világverő autónak készülő) Toyotát, amikor a csapat a gazdasági válság miatt megszűnt. Ezt követően Sauber lecsapott rá, ám a nehéz anyagi helyzet miatt kénytelenek voltak három év után jó szereplése ellenére elküldeni. Tavaly egy év WEC után a Caterham hozta vissza a királykategóriába, ám a csapat összeomlása miatt ismét új munka után kellett néznie.

Kobayashi ma bejelentette, hogy megtalálta új feladatát, méghozzá Európán kívül. A több mint tíz éve az öreg kontinensen versenyző, összesen 75 F1-es futamon rajthoz álló japán versenyző hazatér, és a Super Formula nevű nemzeti csúcssorozatban folytatja pályafutását, mely a Formula-1 és az IndyCar után a harmadik leggyorsabb együléses sorozat a világon.

koba_superformula



A japán versenyző a Facebookon jelentette be, hogy hazatér: „Csatlakozom a Super Formula-sorozathoz 2015-re. Boldog vagyok, hogy tizenkét év európai szereplés után ismét otthon versenyezhetek. Szeretnék izgalmas produkciót, remek show-t nyújtani a pályán! Mivel minden versenyt Japánban rendeznek, arra kérlek Titeket, hogy gyertek el, hogy egy igazi versenyben legyen részünk!”

A Super Formula autóit a Dallara gyártja, a két motorszállító a Honda és a Toyota. A bajnokságban olyan ismert nevek szerepelnek, mint a háromszoros Le Mans-győztes Andre Lotterer, a 24 óráson szintén csúcsra érő Loic Duval, vagy épp a tavaly bajnoki címet szerző gyári Toyota-pilóta, Kazuki Nakajima.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: