DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Formula-E

Moszkvában érhet véget a Formula-E-szezon?

Tavaly áprilisban még 10 verseny szerepelt a sorozat naptárában, ám Rio de Janeiro kiesésével csak kilencen maradtak. Egészen idáig, mert most felmerült annak lehetősége, hogy az orosz fővárosban ér véget a szezon.

Újabb hír érkezett a dinamikusan fejlődő elektromos sorozat háza tájáról: könnyen lehet, hogy mégsem a június 27-i London e.Prix lesz a Formula-E zárófutama, hiszen a szervezők állítólag ki szeretnék kerekíteni a Rio kiesése miatt tavaly kilencfutamosra csökkent versenynaptárat.

A legutóbbi argentin, és a következő Miamiban rendezendő futam között több mint két hónap is eltelik majd, így kézenfekvő lett volna egy helyszínt beiktatni ide, ám ilyen gyorsasággal lehetetlen lenne minden intézkedést végrehajtani, pláne nem Európában. Ezért röppent fel Moszkva ötlete, hogy az orosz főváros már júliusban adjon otthont az első oroszországi Formula-E-futamnak – legalábbis a szériához közel álló informátorok szerint.



Azonban több gátja is lehet a tervnek: a csapatokkal hosszú időre előre kell egyeztetni az időpontokat, melyeknek többnyire még más elfoglaltságaik vannak. A legfontosabb azonban a megfelelő pálya kijelölése, amit még a Nemzetközi Automobil Szövetségnek is el kell fogadnia záros határidőn belül. „Nem kommentálunk ilyen híreszteléseket” – idézte a széria egyik szóvivőjét a motorsport-total.com.

Ám a következő évadra biztosan új helyszínekkel gazdagodik majd a sorozat – a tervek szerint tizenkettőre emelnék a versenyek számát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: