DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Formula-E

A Volvo belép a Formula-E-be?

A Volvo hamarosan befejezi motorsport-tevékenységét, ám a Formula-E szimpatikus útnak tűnik a svéd gyártó számára, így elgondolkodtak az új sorozatban való szerepvállaláson.

A Volvo nevét komolyabban a WTCC-s szerepvállalás idején ismerte meg a nemzetközi motorsport-szcéna, manapság a Svéd Túraautó Bajnokság és az ausztrál V8 Supercar-bajnokság mezőnyében hadakozik a svéd gyártó. Azonban hamarosan véget érhet az északi álom, ugyanis nemrég a cég vezetői kijelentették, hogy az autóversenyzés nem fér bele a Volvo profiljába, melynek értelmében év végén az STCC-ből, jövőre pedig a V8-ból is kivonulnak majd.

A svéd Auto Motor & Sport című lapban megjelent cikkben a cég marketingért felelős alelnöke, Alan Visser kifejtette, hogy szerinte a motorsport egyszerűen nincs a Volvo DNS-ében, és a legtöbb ilyen tevékenység csak pénzkidobás. Azonban úgy véli, hogy a Formula E járható út lehet számukra a zöld technológiák alkalmazása miatt.



„Azt kell mondjam, hogy Le Mans abszolút a legostobább formája az autósportnak. 20 millió euróba kerül, hogy vezess egy autót, amiért 24 sajtónyilvánosság jár. Aztán egy évig semmi! Vannak sokkal jobb befektetések is ennél. Igen, gondolkozunk a Formula-E-n. Még nem döntöttünk semmiről, de mindenképp szemügyre fogjuk venni. Igaz, a közönsége és rá irányuló figyelem nem túl nagy, de olyan koncepciónak tűnik, amely növekedni fog – komoly elemzéseket végeztünk a szériáról.”

„Amikor limitált anyagi forrásokkal rendelkezünk, meg kell gondolni, mire költjük a pénzünket. A többi motorsporttal összehasonlítva, a pénznek sokkal nagyobb értéke van a Formula-E-ben” – mondta Visser. A sorozat sikerén felbuzdulva az FIA nem tartja kizártnak, hogy 2016-tól más gyártókat is bevon a szériába, a jelenlegi Renault mellé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: