DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

Drogbotránnyal indul az év a motorsportban

Az egykori F1-es pilóta, a jelenleg a Formula-E-ben szereplő Franck Montagny karrierje valószínűleg véget ér, miután beismerte, hogy kokainszármazékot használt a sorozat malajziai versenye előtt.

A 2006-ban a Super Aguri színeiben hét F1-es futamon induló, s a Formula-E története első versenyét az Andretti színeiben a második helyen záró Franck Montagny beismerte, hogy tiltott szert használt, s a malajziai futamot követően megbukott az ellenőrzésen. A 36 éves autóversenyző szervezetében kokainszármazékot találtak.

montagny2_FE_D



Montagny a L’Equipe-nek nyilatkozva elmondta, hogy szégyelli a történteket, s tudatában van annak, hogy karrierje ezzel valószínűleg véget ért. Versenyzői engedélyét már fel is függesztették, jelenleg az FIA ítéletére vár. Montagny a szezon második versenyén bukott meg a teszten, a decemberi uruguayi fordulót betegségre hivatkozva ki is hagyta.

„Az autósport valószínűleg véget ért a számomra. A verseny után láttam, hogy a teszteket készítő srác jelez nekem. Akkor már azonnal tudtam, hogy vége van. Hibát követtem el, bűnös vagyok” – idézi Montagnyt a lap, aki összefoglalva nem elégedetlen a karrierjével: „Elmondhatom magamról, hogy az F1-ben szerepeltem, endurance-futamokon vezettem, és futamokat is nyertem. Sosem lettem bajnok, ez igaz, de gyors voltam.”

montagny

Nem Montagny az első korábbi F1-es pilóta, aki tiltott szerekkel lebukik: a Prost csapatnál 2001-ben Luciano Burtit helyettesítő Tomas Enge szervezetében 2002-ben marijuanát találtak, majd 2012-ben ismét megbukott egy doppingvizsgálaton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: