DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Schumacher fia formulaautó(ka)t tesztelt

Külföldi sajtóértesülések szerint a jelenleg súlyos fejsérüléséből lábadozó hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher 15 éves fia, Mick Junior újabb komoly lépést tett afelé, hogy egy nap apja nyomdokaiba lépjen.

Néhány nap leforgása alatt előbb a SpeedWeek, majd az Osterreich is arról adott hírt, hogy Mick Schumacher teljesítette élete első formulaautós tesztjét. Abban mindkét forrás egyetért, hogy a hétszeres F1-es világbajnok legenda fia egy F4-es autót vezetett, ám amíg a SpeedWeek információi szerint a tesztre Barcelonában, a Jenzer Motorsport versenygépével került sor, addig az osztrák lap hasábjain Valencia lett megjelölve teszthelyszínként, csapatként pedig a Mücke Motorsport.

A legvalószínűbb az, hogy egyik forrás sem téved, és az ifjú Schumacher néhány nap leforgása alatt két külön csapat F4-es versenygépét is tesztelte, ha már egyszer Spanyolországba utazott. Mindenesetre az utóbbi, valenciai teszt tényét Peter Mücke csapatfőnök elismerő szavai is igazolják.



„Mick határozottan nagyon tehetséges, de nem lehet biztosan kijelenteni, hogy egy jó gokartpilóta az F1-ben is gyors lesz. Itt nem elég, ha ismerik a neved, gyorsnak kell lenned. Egy nap tesztelés alapján pedig nem lehet megítélni, hogy Mick készen áll-e” – fogalmazott Mücke úr.

A két forrás ezután megint különválik, hiszen a SpeedWeek már egy jövő évi formulaautós bemutatkozást vizionál az ifjú Schumachernek, aki szerintük a Jenzer Motorsport színeiben, a német F4-es bajnokságban kezdheti el tovább bontogatni szárnyait, az Osterreich szerint azonban a 15 éves pilóta még egy szezont a gokartban fog eltölteni, és 2016-ban vált csak formulaautókra. Menedzsere, Sabine Kehm nem kívánt megszólalni a kérdésben. 

A részletekről tehát egyelőre nem sokat tudni, de az biztos, hogy a Schumacher névről sokat fogunk még hallani a jövőben is. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: