DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Formula-E

Heidfeld: Két francia, két baleset, 0 pont

Nem indult jól a Formula-E első szezonja az egykori F1-es Heidfeld számára, hiszen az első két futam egyikén sem ért célba: Pekingben WEC-s csapattársa, Malajziában a „kissé őrült” Montagny lökte ki.

A Formula-E mezőnyének egyik legismertebb tagja, Nick Heidfeld számára nem kezdődött egyszerűen az új sorozat, hiszen az első két fordulóban összesen négy balesete volt. A széria történetének első versenyén a győzelemért harcolva az utolsó körben ütközött Nicolas Prosttal, és látványos balesetet szenvedett.

Malajziában aztán három újabb incidense volt az F1-ben futamgyőzelemig soha nem jutó németnek. A szabadedzésen a fallal koccant, ezért még nem hibáztathatott mást, a két további esetben viszont úgy tűnt, hogy nem ő volt a vétkes. Az első körben Matt Brabham koccant neki, ekkor még tovább tudott menni, a nyolcadik körben viszont véget ért a versenye, amikor Franck Montagny beletolta a falba.

„Mind tudjuk, hogy Montagny egy kissé őrült, ami rendszerint a szórakozást, a show-t szolgálja” – mondta Heidfeld az esetről. „Ám olykor sajnos ez azt jelenti, hogy kilöki az ellenfelét, bele a falba, ahogy az most is történt. Tulajdonképpen egy olyan helyen vetődött be, ahol az túl veszélyes volt. Simán bevettem volna a kanyart, ám ahogy balra fordultam, az autója megjelent mellettem, és belevezetett a falba.”

Heidfeld úgy érzi, hogy bár nem helyes mindenért a balszerencsét hibáztatni, a négyből három esetben vétlen volt. „Mindig meg kell próbálnod fejlődnöd, és fejlesztened az autódon. A szabadedzéses baleset egyértelműen az én hibám volt, a pekingi viszont nem, amit az is jól mutat, hogy Nicót megbüntették. Malajziában pedig Brabham Senna előzése közben elfékezte magát, és nekem jött, ezután pedig már sérült volt az autóm.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: