DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
GP2/3

A GP3 bajnoka is vezethet az F1-es teszten

Alex Lynn, aki fölényesen nyerte az idei GP3-szezont, holnap autóba ülhet majd a szezonvégi F1-es teszten – ám érdekes módon nem a Red Bullnál vagy a Toro Rossónál kap lehetőséget.

A GP3 frissen megkoronázott bajnoka, a Red Bull-családhoz tartozó Alex Lynn, aki a juniorprogram álláspontja szerint a Toro Rosso ülésére is esélyes lehet 2015-ben, a holnapi napon autóba ülhet az F1 szezon utáni tesztjén – igaz, nem a Red Bull valamelyik gépét, hanem a Lotust próbálhatja ki.

Az Autosport számolt be róla, hogy az ifjú Esteben Ocon délután átadja majd a helyét a brit versenyzőnek, aki első alkalommal vezethet majd aktuális Formula-1-es autót. Korábban talán csalódásként érhette őt, hogy Verstappen kapta meg a Toro Rossót a teszt mindkét napjára, most viszont kárpótolta a hirtelen jött lehetőség.

alexlynn



„Helmut Marko közölte velem, hogy Max vezet mindkét nap, szóval nem jutott hely a Red Bull autóiban” – mondta Lynn az Autosportnak. „Vasárnap felkértek, hogy egy délutánt teljesítsek a Lotusszal. Persze nem várom, hogy ennek bármilyen folytatása lesz, ez csak egyetlen próba. De így is igazán szerencsésnek érzem magam.”

„Ha 35-40 kört tudok teljesíteni, azzal már elégedett leszek, ezzel egy álmom teljesül, hiszen amióta csak elkezdtem versenyezni, egy aktuális F1-es autót akartam vezetni. Nincsenek elvárásaim, csak kimegyek, és megpróbálom a legjobbat kihozni magamból. Nem készültem fel, hiszen az utolsó pillanatban jött a lehetőség, és a mérnökök sem várnak semmit, csak látni akarják, hogy boldogulok.”

A tesztre valószínűleg a Red Bull fizette be Lynnt, aki a jövő héten a BMW DTM-autóját is kipróbálhatja majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: