DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
GP2/3

GP3: Kizárták a győztest, négy brit az élen

A futamgyőztes Patric Niederhauser kizárását követően négy brit pilóta zárt az év utolsó GP3-versenyének első négy helyén. Nick Yellolynak élete első győzelme hullott az ölébe.

A technikai szabályzat 4.3.4-es pontjának megsértése miatt kizárták a szezonzáró GP3-futamról a győztes Patric Niederhausert, miután autója hátsó szárnyának dőlésszöge nem felelt meg az előírásoknak.

A kizárással Nick Yelloly örökölte meg az első helyet, így karrierje 50. GP3-as versenyén végre győzni tudott a két éve a WSR3.5-ben több futamot is megnyerő brit. Mögötte Alex Lynn, Emil Bernstorff és Dino Zamparelli végzett, azaz az első négy helyen négy brit pilóta zárt.

yelloly2



A bajnoki összetettben is hatalmas a szigetországiak fölénye, Lynn és Stoneman révén övék lett az első két hely, az első hatban négy, az első kilencben hat brit versenyző van. Lynn, Stoneman, Bernstorff, Mardenborough, Stoneman és Yelloly is tudott futamot nyerni az idén, a 18-ból összesen 11-et húztak be, a legtöbbet a bajnoki ezüstérmes, a rákból felépülő Stoneman, aki ötször nyert az idén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: