DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
GP2/3

GP2: Parázs csatával és Coletti-győzelemmel zárult a szezon

A Racing Engineering pilótája szemfüles rajtja után végig vezette 2014 utolsó GP2-es futamát, s bár a verseny közepe leült, a srácok a végén gondoskodtak a méltó befejezésről.

Nem indult szerencsésen a verseny a pole pozícióból induló Arthur Pic számára, hiszen a francia a rajtrácson ragadt a felvezető kör előtt, igaz el tudta foglalni az őt megillető pozíciót, mivel nem sikerült mindenkinek megelőznie a veszteglő Campos-pilótát. Rajtja azonban így sem ment élményszámba, annál inkább Stefano Colettié, aki a második helyről lőtt ki, és az első kanyar bukóterét is kihasználva az élre állt.



Az első körben beállt a Coletti, Nasr, Pic, Cecotto, Richelmi, Evans, Vandoorne, Marciello sorrend, az egyetlen komolyabb eseményt Jolyon Palmer és Daniel de Jong egymástól független kiesései jelentették: a 2014-es bajnokot kipörgették a 11-es kanyarban, míg Jong a rajt utáni adok-kapokban kapott defektet mely a szezon végét jelentette a holland számára.

Hosszú időre ezek jelentették az egyedüli említésre méltó dolgokat a versenyben, körökön semmi sem történt, még egy apró előzés sem. A pozíciók beálltak, és az egyetlen élményszámba menő pillanatot az jelentette, amikor Conor Daly-re szólt a Lazarus csapata, hogy gyorsítson, és előzze meg az előzze haladó Jon Lancastert. Az amerikai válasza rövid, de velős volt, ezt kiabálva a rádióban: „Próbálkozom!”

Ahogy közeledtek a verseny és az idei szezon utolsó körei, Johnny Cecotto nem tudott elhúzni a Richelmi-Evans párostól, így a kettős már a támadási pozíciót kereste a venezuelai mögött. Olyannyira, hogy a 19. körben Richelmi kívülről, Evans pedig belülről próbálkozott az előzéssel a 12-es kanyarban, de mindketten túlcsúsztak a bukótérbe. A monacói versenyző megtartotta a negyedik helyet, míg Evans visszaadta a jogtalanul megszerzett pozíciót riválisának.

Cecotto számára szörnyű körök következtek, hiszen egy körrel később Evans már tiszta körülmények között is megelőzte, majd Vandoorne-nak volt kénytelen átadni a hatodik helyét. Felipe Nasr hiába végzett Coletti mögött a kockás zászló lecsapódásakor, az első versenyen győzni tudó McLaren-protezsált ezzel a pozícióval megtartotta második helyét a pontversenyben.

 Stefano Coletti második győzelmét szerezte a szezonban, amivel bebiztosította hatodik helyét a pontversenyben Arthur Pic előtt, aki elrontott rajtja után szolid versenyt futott a harmadik helyen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: