DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Újabb Piquet-fiú tart az F1 irányába

A háromszoros világbajnok 16 éves fia, Pedro Piquet jövőre már európai színtéren versenyezne, célja a Formula-3-as bajnokság. A széria egyik topcsapatával már tesztelt, a másikkal rövidesen fog.

Pedro Piquet idén az 1995 után újjáélesztett brazil F3-as bajnokságot nyerte fölényesen, csütörtökön és pénteken pedig Silverstone-ban tesztelte az Európa-bajnokságon részt vevő Carlin csapat autóját. A Carlin öt megszokott versenyzője is ott volt a teszten, akik a novemberi Makaói Nagydíjra készültek. Piquet a hatodik pilóta, Ed Jones autóját vezette, aki ezen a megmérettetésen nem vesz részt.



A csapatfőnök, Trevor Carlin elégedetten beszélt a 16 esztendős ifjú brazilról. „Jó volt, azt kell mondanom, 100 százalékban jó munkát végzett. Nem követett el hibákat, nagyon profinak tűnt, többet nem is lehetett volna kérni. Ő egy kedves fiú, aki nagyon fiatal, de biztos is magában.”

Az Autosport értesülései szerint Piquet a közeljövőben a Van Amersfoort Racing autóját is kipróbálja – a holland istállóval szerepelt idén Max Verstappen. Nagy valószínűséggel jövőre már az Európa-bajnokság egyik élcsapatában láthatjuk.

A Brabham és Williams világbajnoka, Nelson Piquet hét gyerek apja – köztük a legidősebb a 29 éves Nelson Piquet Jr., aki már megjárta a Formula-1-et és az oda vezető utat, amelyet féltestvére, Pedro most készül megtenni. A tizenhárom évvel fiatalabb Pedro utolsó előtti a sorban. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: