DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
GP2/3

Tony Fernandes a GP2-es Caterhamen is túladott

Úgy tűnik, lassan igyekszik a motorsporttal való minden kapcsolatát megszakítani Tony Fernandes, a Caterham F1-es csapatának korábbi vezetője és tulajdonosa. A GP2-es alakulatát most a Status GP-nek adta el.

Fernandes 2010-ben érkezett meg a Formula-1-be az Air Asia légitársaság tulajdonosaként az akkor még Lotus néven futó csapatával, majd a Caterham cég megvásárlása után átvette ezt a nevet az istálló, miközben ugyanezen névvel GP2-es és Moto2-es csapatot is indított.

987



A birodalom azonban lassan széthullik - a maláj vállalkozó nyáron az F1-es alakulatot adta el a sikertelenség miatt, most pedig az utánpótlás-szériában meglévő csapatától is megvált. A Caterham GP2 nem mondhatta magát eredménytelennek, hiszen 2011 óta Davide Valsecchi, Giedo van der Garde és Alexander Rossi is nyert velük futamot. Jövőre azonban már Status GP néven lesznek jelen, miután megvette a csapatot a GP3-ban is istállót működtető vállalkozó, Teddy Yip.

„Az elmúlt négy év során erős GP2-es csapatot építettünk fel kiváló személyzettel, és büszkék lehetünk a győzelmekre és dobogókra, amiket elértünk” - búcsúzott istállójától Fernandes. „Egy ideje azonban nyilvánvalóvá vált számomra, hogy az F1-es csapat nélkül a GP3-mal kell valamilyen módon kapcsolatba lépnünk, hogy hatékonyabb utat biztosítsunk a Formula-1-re vágyó pilóták számára.”

„A Status GP-vel való hosszas egyeztetéseink után arra a megállapodásra jutottunk, hogy az eladás biztosítani és erősíteni fogja a GP2-es csapat jövőjét.”

Az idei Abu Dhabi szezonzárón az autók még változatlanul Caterham néven futnak majd Pierre Gasly-val Rio Haryantóval, 2015-re viszont már Status GP-ként neveznek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: