DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F2/F3

Bottasszal versenyzett a W Series finn pilótahölgye

Hamarosan, a terv szerint már májusban, indul a női formulaautós verseny, azaz a W Series. Bemutatjuk a kategória finn résztvevőjét, az egyedüli anyát a sorban.

A pilótahölgyek tapasztaltak, a versenyautók gyorsak és szépek, de még mindig sok a kérdőjel akörül, milyen helyet is foglal majd el a sporttörténetben a nők versenye a férfiak uralta Formula–1 párjaként. A versenyzők már tesztelték a pályát az új autóikkal, és megtörtént a rajtszámok kiválasztása is.

A finnek 29 éves versenyzője, Emma Kimiläinen a 7-es számot választotta. A döntését azzal magyarázza, hogy egyrészt mindig ez volt a szerencseszáma, másrészt a finn F1-es autóversenyzők is valamiért kedvelik ezt a számot, gondoljunk csak Valtteri Bottasra (77) vagy Kimi Räikkönenre (7).



Emma Kimiläinen már most a címlapok gyakori szereplője, a Helsingin Sanomatnak is szívesen mesélt magáról és a családjáról. Ahogyan az a W Series hivatalos Instagram oldalán a versenyzőket bemutató rövid szövegben is olvasható, Kimiläinen arra a legbüszkébb, hogy édesanya lett. A versenyzők között ő az egyetlen, akinek gyermeke van, és ő a legidősebb a mezőnyben. Kimiläinen először ötéves korában vett részt versenyen. Kislánya épp ennyi idős most. Emma 10 éves korától évekig együtt versenyzett a vele egykorú Valtteri Bottasszal.

Amikor felkérték, hogy jelentkezzen a W Seriesbe, kezdetben aggasztotta, hogy ebben a versenyben csak nők küzdenek egymással, s ezért esetleg másként fogják értékelni a teljesítményüket. De aztán felismerte, hogy a W Series nagyon jó ötlet, hisz így a nők is versenyhelyzetbe kerülhetnek, megmutathatják tudásukat. És a folytatás talán az lehet, hogy a nők és a férfiak ugyanabban a szériában együtt állnak a rajthoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: