DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F2/F3

Schumacher a legjobb újoncként végzett

Ezen a hétvégén debütál a Formula-2-ben Michael Schumacher fia, első időmérőjén pedig az újoncok között a leggyorsabbnak bizonyult. Úgy csípte el az ötödik sort, hogy még hibázott is.

Nem sikerült tökéletesen Mick Schumacher bahreini időmérője, bár így is a legjobb újonc lett. Az utolsó, igazán gyorsnak szánt körébe ugyanis belehibázott, elfékezte az abroncsait, így nem tudott már javítani, a 10. pozícióba azonban így is befért, ami bemutatkozásnak nem is rossz.

Luca Ghiotto szerezte meg a pole-pozíciót Louis Deletraz és Nyck de Vries előtt, egyszer a piros zászló is előkerült, amikor Callum Ilott (a Ferrari juniorprogramjának egyik felfedezettje) a falhoz csapta autóját. Az ifjú Schumacher még egy utolsó gyors körbe kezdett, ám a nyolcas kanyarban nagyon csúnyán elfékezte jobb első kerekét, így nem tudott javítani. Ez is elég lett a tizedik hely megszerzéséhez.

Mick Schumacher hibázott, de így is a legjobb újoncként végzett


„Összességében elégedettek lehetünk a mai produkciónkkal. Természetesen, a második szett új gumival valamivel jobb rajtpozíciót is elérhettem volna a hibám nélkül. De a bennünk rejlő potenciál remek, nagyon jól érzem magam az autóban, különösen a lágyabb keverékű abroncsokkal futott szuperül az autó. Biztosan érdekes versenynek nézünk elébe” – nyilatkozta az extra nyomástól már nem tartó Mick Schumacher a Speedweek.com szakoldalnak.

A főversenyt magyar idő szerint szombaton 11:10 perces kezdettel kezdik Bahreinben, míg a sprintversenyt vasárnap 13:15-től láthatjuk. A húszéves német számára ezzel nem érnek véget a sivatagi feladatok, jövő héten ugyanis az első tesztnapon a Ferrarival, szerdán pedig a tervek szerint az Alfa Romeóval tesztelhet Formula-1-es versenyautót, életében először.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: