DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F2/F3

Schumacher szándékosan nem siet el semmit

Mick Schumacher előrébb helyezi a tanulást és a megfelelő felkészülést, minthogy túl hirtelen ugorjon a Formula-1-be. 2019-et ezért annak szenteli, hogy a legtöbb tapasztalatot gyűjtse.

Januárban jelentették be hivatalosan, hogy a hétszeres világbajnok fia csatlakozott a Ferrari juniorprogramjához, ezzel újabb fontos lépést tett afelé, hogy egy-két éven belül a száguldó cirkuszban köszönthessük. Ha nagyon erőltette volna, talán már az idei évben is bekerülhetett volna, de a tizenkilenc éves német direkt nem sieti el, hogy minél teljesebb pilótaként láthassuk majd a Formula-1-ben.

Alig két héttel ezelőtt Sebastian Vettel oldalán láthattuk a Bajnokok Tornáján és egyáltalán nem is vallott szégyent. Az évadot a Formula-2-ben teljesíti (a Prema istállónál), ez pedig nagy előnyt jelent abban a tekintetben, hogy testközelből figyelheti az F1-es pilóták munkáját a bokszokban. Édesapja rengetegszer látta el tanácsokkal a fiatal Vettelt, most fordult a kocka és Mick Schumacher támaszkodhat Sebastian Vettelre.

Vettel az idősebb Schumachertől kapta, az ifjabbnak adja a tanácsokat


„Nagyszerű, hogy Sebastiannal is beszélhettem erről. Hatalmas F1-es tapasztalattal rendelkezik, mindig jó összefutni vele és beszélgetni akármiről, nem is kizárólag a Formula-1-ről, hanem akár a Formula-2-es versenyzésről, valamint hogy hogyan érdemes felépíteni egy versenyhétvégét” – nyilatkozta Mick Schumacher a Mobil1 The Grid Youtube adásában.

„Azt remélem, hogy idén némi ismeretet szerzek arról, hogyan is működik a királykategória. Az 1994-es versenyautót már vezettem, eléggé hasonlított az F2-es autóra. Nagyon érdekes lesz számomra ezeket a rendkívül erős gépeket tesztelni, érezni a sebességet és a G-erőket, végre megláthatom, hogyan viselkednek a versenyautók.”

„Ennél is fontosabb lesz megismernem, hogyan dolgozzak együtt ennyi emberrel, meg kell értenem a teljes rendszert. Különleges, érdekes, új érzés lesz, alig várom, hogy megtapasztaljam. Semmit nem akarok elkapkodni, minél többet szeretnék tanulni. A juniorkategóriák célja a tanulás, jelenleg az F2-ben vagyunk, ami a Formula-1 előszobája. Magamba szeretném szívni az óriási mennyiségű információt, folyamatosan tanulni, hogy amikor olyan helyzetben leszek, használhassam is” – tekintett előre Mick Schumacher, aki a hét elején tisztázott egy kellemetlen ügyet családját (és édesapját is) érintő kamufotókkal kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: