DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F2/F3

De Vries: Albon és Norris nem jobbak nálam

Nem könnyű a Formula-1-be bekerülni, ezt eddig is tudtuk. Nyck de Vries az F2-ben együtt versenyzett a száguldó cirkusz most felkerülő újoncaival, de nem tartja rosszabbnak magát náluk.

Évekkel ezelőtt, amikor Stoffel Vandoorne, McLaren-patronáltként bekerült az istállóhoz, egy másik, akkor még csak huszonegy éves holland fiatal is abban reménykedett, hogy hamarosan követheti belga elődje példáját. Azóta alaposan megváltoztak a dolgok, Vandoorne-nak nem sikerült Fernando Alonso mellett nagyot alkotnia, sőt, tavaly például 21:0-ra kapott ki az időmérő edzéseken.

A belgának nem volt maradása, az sem kizárt, hogy ezzel le is zárta nem túl hosszú pályafutását a száguldó cirkuszban, idén már a Formula-E-ben próbálja magát újra felépíteni. Bár volt üresedés Wokingban, de nem az időközben eltávolodó de Vries érkezett, hanem a jó teljesítményt nyújtó Lando Norris.

A mai Formula-1-ben viszont rendkívül nehéz bekerülni, ha valaki nem egy istálló juniorprogramjának részese, vagy nem rendelkezik hatalmas támogatói háttérrel. A holland úgy érzi, hogy a jövőre érkező három újoncból kettő nem jobb nála.

De Vries több futamot nyert tavaly, mint Norris


„Nem szeretnék arrogánsnak tűnni, de Norris és Albon az én szememben nem jobbak nálam. Norris egyetlen versenyt nyert, Albon négyet, én pedig hármat. De ez már a múlt, szeretnék visszavágni és az ART istállóval a bajnoki címért menni” – fogalmazott Nyck de Vries a holland Friesch Dagblad című lapnak.

„Elcsügged az ember, ha azt látja, a versenytársak felkerülnek a Formula-1-be, én pedig nem. A jelenlegi F1-es mezőny 70%-ával együtt nőttem fel. Természetes, hogy frusztráló látni, hogy ők már ott vannak, én meg nem. De mindenki a saját útját járja, néhányuknak pedig ez egy jóval könnyebb út, mint a többieknek.”

„Néhány éve a McLaren volt a legjobb választás, de amikor az istálló teljesítménye visszaesett, szponzorokat vesztettek, vissza kellett vágniuk a költségvetést. Ez nem éppen segítette az én ügyemet, de büszke vagyok arra, ahogy az elmúlt éveket túléltem és még mindig itt vagyok.”

„Sokkal nyugodtabbnak érzem magam, mint tavaly. Az előző évben már jócskán szereztem tapasztalatot, már tudom mit kéne és mit nem kéne tennem. Szoros csatára számítok azokkal a fiúkkal, akik idén érkeznek újoncként” – tekintett előre de Vries.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: