DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F2/F3

Mick Schumacher Ferrari-szívvel született

Hivatalosan bejelentették, hogy a hétszeres világbajnok legenda fia is a Ferrari juniorprogramjának részesévé vált. Mick Schumacher szerint ez újabb fontos lépés álmai megvalósulásához.

A Scuderia főnökei már hónapokkal ezelőtt elismerték, hogy szívesen vennék, ha Schumacher hozzájuk csatlakozna és ez az FDA (a Ferrari pilótaakadémiája) szintjén máris elkezdődik. A német sajtó által csak Schumi III-nak nevezett tizenkilenc éves tehetséget tárt karokkal várták Maranellóban. Ami szombat délelőtt még csak teória volt, délutánra valósággá vált.

A Schumacher név huszonhárom éve összefonódik az olasz istállóval, Mick születésekor ugyanis édesapja már évek óta a Scuderia alkalmazásában állt, a következő években pedig elképesztő sikersorozat vette kezdetét. Nem csak a gárda, hanem az idén már a Formula-2-be fellépő ifjonc is nagyon örül a megállapodásnak.

„Nagyon boldog vagyok, hogy egyezségre jutottunk a Ferrarival, valamint annak a ténynek, hogy az autósportos jövőmet vörösben képzelhetem el. A Ferrari Akadémiának részese lettem, ezzel együtt pedig természetesen a Ferrari-családnak is” – ecseteli véleményét saját közleményében Mick Schumacher.

Schumacher egy olasz zászlót viselő vörös autóban? Láttunk már ilyet a Formula-1-ben is!


„Ez egy újabb lépés a helyes irányba, az ott található hatalmas szakértelemből én kizárólag csak profitálhatok. Mindent meg fogok tenni, hogy a lehető legtöbb dolgot megtanuljam, ez pedig hozzásegít majd legnagyobb álmom beteljesüléséhez, hogy a Formula-1-ben versenyezhessek.”

„Több mint egyértelmű, hogy a Ferrari hatalmas helyet foglal el a szívemben már születésemtől fogva és ugyanez igaz az egész családomra. Személy szerint nagyon örülök ennek a lehetőségnek, szeretnék köszönetet mondani a családomnak, barátaimnak és azoknak a partnereimnek, akik hozzásegítettek ahhoz, hogy eljuthassak erre a pontra” – tette hozzá az európai Formula-3 bajnoki címét tavaly megszerző Mick Schumacher.

Schumacher egyébként szombat este a korábban az édesapjával is gyakran együtt induló Sebastian Vettellel párban állt rajthoz a Nemzetek Kupáján (RoC) és nem is vallottak szégyent, a második helyen végeztek a Kristensen-Kristoffersson duó mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: