DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F2/F3

Mick Schumacher türelme aranyat érhet

A Schumacher család jó barátja, Jean Todt fia, Nicolas Todt szerint Mick Schumacher nem sajnálja, hogy egyelőre nincs lehetősége az F1-ben versenyezni, mivel tudja, sokat kell még tanulnia.

Édesapja nyomdokaiba lépve Mick Schumacher tavaly megtette az első komolyabb lépést ahhoz, hogy egy napon ismét találkozhassunk a Schumacher névvel a Formula-1-ben, hiszen megnyerte a Formula-3 Európa-bajnoki címét.

Ezen felbuzdulva a 19 esztendős tehetséget már többen össze is boronálták a Toro Rossóval 2019-re, ő azonban egy kisebb lépést tett a karrierjében, mivel idén a Formula-2-es sorozatban fog rajthoz állni, továbbra is a Prema csapatának színeiben.



Nicolas Todt, az FIA jelenlegi elnökének fia, menedzser és csapattulajdonos úgy látja, a kis Schumacher a lehető legjobb döntést hozta meg a karrierje érdekében: „Mick nem mondta azt, most vagy soha. Tisztában van vele, hogy még mindig rengeteget kell fejlődnie, mivel még mindig nagyon fiatal” – idézi Todtot a Speed Week.

„Nem az a célja, hogy minél előbb Formula-1-es autóba ülhessen, hanem az, hogy eljusson oda és ott is ragadjon. Úgy vélem, rendkívül fontos az, hogy valaki kellőképpen felkészült legyen egy ilyen szériára. Először mindenkinek meg kell mutatnia, hogy képes megnyerni egy junior-kategóriát, vagy akár dominálni azt. Ezután érkezik majd el a következő lépcsőfok ideje. Sok versenyző elsieti a dolgokat, amiről később bebizonyosodik, hogy hiba volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: